cfmoto_700mt_psi




Multistrada "Toubkal" od Affeto Ducati

Sériová verze Multistrady má s kategorií cestovní enduro hodně málo společného, ale jak je vidět, skrývá v sobě obrovský potenciál. To dokazuje práce holandské firmy Affeto Ducati. která přišla s hodně zajímavou úpravou. Výsledek se sice blíží k expedičním motorkám pořád jenom opticky, ale rozhodně se jedná o jednu z nejpovedenějších přestaveb tohoto modelu.

Tým lidí z firmy Affeto Ducati z městečka Overasselt se v sezóně zabývá prodejem a servisem italských motorek, a v zimě se dlouhou chvíli krátí jejich úpravami. Před rokem například potěšili  holadské "ducatisti" pěkným retro cafe-racerem, postaveným ze staršího modelu Sport 1000. Vylepšila předními vidlicemu z 996, brzdovými třmeny Accessato, některými díly NCR, ručně vyrobeným výfukovým systémem a dalšími modifikacemi.
Tentokrát se majitel firmy Leo Fleuren nechal inspirovat nejvyšší horou severní Afriky, která se nachází  na severozápadě maroka v národním parku Toubkal a její vrchol dosahuje výšky  4167 metrů nad mořem. A řekněte sami: jestli si vůbec některou Ducati lze představit jako motorku na expedici do Afriky, pak to musí být jedině Multistrada - ovšem s patřičnými úpravami.
V první řadě to chce jiná kola než hliníkové lité ráfky, takže pánové z Affeto nejdřív přehodili Multici na drátové ráfky Kineo, které umožňují použít bezdušové pneumatiky. Pirelli Scorpion, použité v tomto případě, sice nemají zrovna terénní vzorek, ale kola s drátěným výpletem jsou alepoň odolnější vůči nerovnostem.
Aby bylo kam sbalit věci na dlouhou cestu, k tomu slouží bytelné hliníkové kufry od Touratechu, a nechybí ani kanystry na vodu a kaslík s nářadím. Turistické plexi se také našlo v nabídce neoriginálního příslušenství, stejně jako padáky, kryt pod motor nebo výfukový systém. Jak je vidět, někdy stačí navěsit na motorku ty správné doplňky a původní vzhled se změní skoro k nepoznání. Zvlášť když se k tomu přidá zajímavá barevná kombinace.
Ducati Multistrada Toubkal bude u holandského dealera k dostání na objednávku, zájemci si jenom musí připravit pár stovek navíc (v eurech). Nechá se pohlednou úpravou inspirovat i někdo u nás?

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz



TOPlist