ktm_unor




Harley-Davidson jde do kubatury 500 ccm

Před pár týdny se na největším indickém automobilovém serveru Team-BHP objevily snímky motocyklu, který by mohl být novým modelem značky Harley-Davidson. Největší americký výrobce se totiž podle spekulací chystá uvést na asijské trhy motorku s vidlicovým dvouválcem o objemu 500 ccm. Dnes už je tato informace oficiální: v Indii se skutečně začnou vyrábět malé Harleye.

Tento úmysl potvrdil indickému tisku provozní ředitel Matt Levatich během oslav 110. výročí založení legendární americké značky. Nové pětistovky se budou kompletně vyrábět na lince ve městě Bawal v indickém státě Haryana, kde doposud montovaly Harleye pro indický trh z komponentů dovážených z USA. Model s 500ccm motorem, jehož označení zatím nebylo oznámeno, bude určen nejenom pro domácí zákazníky, ale pro celý zbytek světa včetně USA.
Šéf firmy Harley Davidson dále přítomné novináře ujistil, že značka si zakládá na tom, aby nový model dosahoval stejně vysoké kvality zpracování, jako Harleye vyráběné v Milwaukee. Z každé součátky musí být poznat, že byla vyrobená americkou firmou. Při uvádění novinky na trh by Harley-Davidson mohl klidně inspirovat marketingovou strategií značky Apple, a použít slogan "designed-in-America, made-in-India".
S předpokládanou cenou od 3 do 4 set tisíc rupií (v přepočtu kolem 100 000 korun) může Harley Davidson v Indii oslovit i současné majitele motocyklů Royal Enfield. Americká firma se netají s tím, že chce do nového vidlicového dvouválce aplikovat moderní technologie a namísto uctívání tradičních hodnot vyhovět potřebám trhu. Podle Levatiche má jít o nízký a lehký stroj s citlivou reakcí na plyn a skvělým brzdným účinkem. Ano, řeč je skutečně o motocyklu Harley Davidson.
Jako ideální příležitost pro oficiální představení nového modelu se nabízí výstava Auto Expo 2014, která se koná v New Delhi v únoru příštího roku. Na podzim 2014 by se pětistovka mohla objevit také v Evropě.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist