ktm_unor




Honda představila MSX 125 Grom pro rok 2025: Podstatné je příslušenství!

Mrňavé motorky patří do nabídky japonské Hondy naprosto neodmyslitelně. Většině lidí na první dobrou vytane hlavně „opice“ Honda Monkey, ale zapomenout se nesmí ani na „jezevčíka“ Dax a samozřejmě na MSX125 Grom – tedy nejmodernější provedení, které sdílí techniku s Monkey. Nyní dostal Grom pro modelový ročník 2025 pár vylepšení. Na samotné motorce se jedná o drobnosti, podstatná je ovšem nová nabídka příslušenství.

Kapitoly článku

Na Gromu se změnila prakticky jenom jedna věc, a sice boční oplastování. Až dosud byly boční plasty uchycené přiznanými šrouby, navíc s velkými kontrastními podložkami – jednalo se o celkem vtipný detail, který podtrhoval „hračkovitost“ celé motorky.

Dosavadní podoba Gromu

Tomu je ale konec, nové plasty jsou k šasi uchyceny o něco konvenčněji a mají celkově uhlazenější design s výraznějšími prolisy na kolena na bocích nádrže. Pod motorem se navíc zabydlel nový kryt, který celkem elegantně schová výfukový svod s katalyzátorem. Změnily se také barvy lakovaných dílů, a tady možná dojde na drobné zklamání – přestože se na tiskových fotkách objevuje motorka v klasické honďácké červené, české zastoupení nabízí jen modrou, perleťově bílou a matně černou.

Tím ovšem výčet změn v zásadě končí, protože všechno ostatní zůstalo při starém. Šasi na dvanáctipalcových kolech je totožné a nezměnila se ani pohotovostní hmotnost 103 kilogramů. To samé platí pro motor – Monkey motor s dopředu vytrčeným válcem o objemu 125 cm3 má i nadále 10 koní při 7 250 otáčkách a 10,5 Nm při 5 500 otáčkách. Zůstala zachována i pětistupňová převodovka nebo LCD displej před jezdcem (nebo spíš pod ním).

Vedle barev tak ve výsledku největší změnou zůstává nové příslušenství, které můžete koupit buď samostatně, nebo v rámci dvou paketů.
Paket Comfort je tu primárně pro ty, kteří se nezaleknou ani chladnějšího počasí. Na Groma vám přibydou chrániče rukou a větrný štítek – bohužel ani na jedné tiskové fotce není tohle příslušenství nasazené. Paket Travel je zase pro nadšence, co se na Gromu chystají cestovat. Tady dostanete nosič, sloužící zároveň jako držák textilních brašen. Ty mají celkový objem 10 litrů, vnitřní nepromokavou vložku a ucho na přenášení.

MSX125 Grom (MSX mimochodem znamená „Mini Street X-treme“) v provedení pro modelový ročník 2025 už je na oficiálním českém webu Hondy, zatím ale bez ceny. Nepředpokládáme však, že by se ceníková cena nějak dramaticky měnila oproti stávajícím 98 900 korunám.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 15 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Dzawar přispěl 15 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist