ktm_unor




Bude Kawasaki Versys 1000 hotová již letos?

Na internetu se začaly objevovat první spekulace o připravovaném "Velkém Versysu". Dokonce jsou na světě i dvě fotografie ve velmi špatném rozlišení, které leccos naznačují.

Kawasaki před týdnem představila nové modely pro rok 2012, kterým dominuje nová generace hypertoureru ZZR1400 a dvojice šestek ER-6n a ER-6f. V zákulisí ale probíhají spekulace, že ta hlavní novinka zatím zůstává skryta. Mělo by se jednat o litrového Versyse. Je pravda, že "Zeleným mužíčkům z Japonska" v nabídce chybí velké cestovní enduro, nástupce KLV1000.

Francouzský internetový magazín moto-net.com prezentoval dvě fotografie ve špatném rozlišení - není vyloučeno, že se jedná o fotomontáže - ze kterých je patrné, že by se na scéně přeci jen mohl objevit konkurent pro silniční endura, jako je např Triumph Tiger 1050, KTM 990 SMT nebo Ducati Multistrada 1200. 
Pokud na fotografiích opravdu vidíme litrového Versyse, což je klidně možné, protože obrázky často unikají před oficiálním zveřejněním, pak by základem podvozku byl litý hliníkový rám, obrácená vidlice a vzadu kyvná vidlice s centrálním tlumičem. Srdcem motocyklu by měl být čtyřtaktní řadový čtyřválec z naked-biku Z1000. Agregát o objemu 1 043 ccm by mohl mít výkon kolem 130 koní a 6stupňovou převodovku. Sekundární převod bude zřejmě řešen prostřednictvím řetězu. Z obrázků jsou patrné i lité disky, což nahrává zaměření spíše na asfaltové (a u nás i panelové) cesty.
Podzimní výstava EICMA v italském Miláně se nezadržitelně blíží, proto se nechme překvapit, zda se dočkáme nového Versyse již letos nebo zda si budeme muset ještě rok počkat.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist