yamaha_srpen_skutry




KTM 1190 Adventure 2017: první foto

Rakouskému cestovnímu enduru pomalu táhne na čtvrtý rok, takže se na podzim pravděpodobně dočkáme jeho modernizované podoby. Nasvědčují tomu i špionážní fotografie, které zachytily nový model při testování. Výrazné změny jsou vidět hlavně v přední části motorky.

Továrna z Mattighofenu podle všeho připravuje facelift základního modelu 1190 Adventure i jeho off-roadové verze R. Obě novinky se od stávajících modelů odlišují vzhledem svislého předního světlometu, který je uprostřed rozdělený úzkou drážkou. Zda jde o pouhý designový prvek, nebo má dělené přední světlo i nějaký funkční význam, zatím není úplně jasné. Nabízí se možnost, že prostřední rýha slouží k nasávání vzduchu -  ať už pro sání vzduchu nebo chlazení LED diod v hlavních světlometech. Součástí předního světla jsou i LED proužky pro denní svícení umístěné po stranách. Upravený je také tvar plexištítu a bočních kapot.

Ty odlišují verzi KTM 1190 Adventure R od základního modelu, stejně jako jiné plexi. Nádrž, sedlo a celá zadní část zřejmě zůstanou beze změny. Trochu matoucí je, že jedna z fotografií zachycuje motorku s polepem 1190 na litých kolech, jaká jsme doposud vídali jen u nejmladšího přírůstku v rodině Adventure - 1050. Je tedy možné, že KTM nabídne silniční verzi 1190 ve dvou provedeních.

Pokud jde o změny pod kapotami, s jistotou víme jen to, že se musí podřídit normě Euro4, která pro nové motocykly vstupuje v platnost od 1. ledna 2017. Týká se tedy i další připravované novinky KTM 800 Adventure, jejíž představení se rovněž očekává na jedné z velkých podzimních výstav.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist