ktm_unor




Suzuki Virus 1000 a Urban Xover

Suzuki celkem nenápadně odprezentovala dva koncepty na automobilovém salonu ve Frankfurtu - litrový naked bike Virus 1000 a terénní enduro Urban Xover.

Suzuki udělala zajímavý marketingový tah - na právě probíhajícím automobilovém veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem představila dvojici konceptů Virus 1000 a Urban Xover. Nejen, že s oficiální prezentací předběhli konkurenci, ale navíc chtějí přitáhnout nové zákazníky z řad automobilových fanoušků.

Suzuki Virus 1000

Jedná se sice o koncept, ale je jasné, že to je předzvěst nového naked biku GSR 1000, který Suzuki potřebuje jak sůl. Ve stále populárnější kategorii je Suzuki snad poslední, kdo ještě "nevysvlékl" litrový supersport.
Změnu v tomto směru naznačuje koncept Virus 1000, kde jsou jasné designové prvky stávající modelové řady GSR. Pohonnou jednotkou je kapalinou chlazený litrový čtyřválec z GSX-R1000, který disponuje výkonem 185 koní při 12 000 ot./min. Další důležitý údaj o Virusu je hmotnost, která je 205 kg.
Otázkou zůstává, na jaký výkon bude přiškrcen naked bike v sériové podobě. Při pohledu na konkurenci odhadujeme výkon někde mezi 130-150 k.

Suzuki Urban Xover

Bohužel se nejedná o nějaký převratný model, který by ocenili milovníci výletů na šotolině, písku a v bahně. Urban Xover je vyšperkovaný nový V-Strom 650, který má na sobě téměř celý nový katalog firmy Touratech - kryt světlometů, kryt výfukového svodu předního válce, spodní kryt motoru, kryt chladiče, kryty řídítek, přídavné světlomety, cestovní boční kufry, nové zadní LED světlomety... atd.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist