cfmoto_700mt_psi




Yamaha FZ8

Na webu Yamahy určeném pro novináře se bez dalších komentářů objevila zajímavá fotka nového modelu FZ8.

Aktualizace: Tak nový model již má vlastní web, na kterém se bude postupně odhalovat jeho podoba a další informace. Mrkněte na adresu www.yamaha-motor-europe.com/fz8/
O plánovaném naháči Yamaha s motorem 750 se již na internetu nějakou dobu mluví. Také se ví, že si Yamaha již zaregistrovala název FZ8, ale až dnes se díky prvnímu snímku z tiskového webu Yamahy objevilo první oficiální potvrzení. Každopádně jde o hodně zajímavou zprávu, protože třída nad 700 ccm začíná být hodně žádaná. Dosavadní rozdělení mezi šestistovky a litry zatím velmi zdárně nabourala Kawasaki Z750, Aprilia Shiver 750 nebo třeba BMW F800S a dá se proto čekat příliv dalších značek.
Yamaha FZ8 by mohla zdárně nahradit současnou řadu Yamaha FZ6, která se v segmentu šestistovek tak trochu pere s univerzálnějšími a levnějšími modely Yamaha XJ6 a Yamaha XJ6 Diversion. Hodně zvědaví jsme hlavně na informace o nové pohonné jednotce. Yamaha sice má vyvinutý jeden osmistovkový motor, ten ale jezdí jen v několika exemplářích v „džípíčkovém“ speciálu M1 pod velením Rossiho a Lorenza a o jeho použití do naháče je asi zbytečné vůbec uvažovat. Pravděpodobnější je nová konstrukce založená na stávajících čtyřválcích doplněná komponentami, které zajistí slušné chování ve vyšších rychlostech, ale zároveň dovolí nabídnout konkurenceschopnou cenu.

Další informace o této novince zjišťujeme a článek budeme průběžně aktualizovat po jejich uvolnění.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist