yamaha_srpen_skutry




Yamaha R Car

Supersportovní auto s logem tří ladiček? Pro všechny, co se jim teď málem zastavilo srdce, máme další doplňující informace: je to zatím jen počítačová studie!

Yamaha sice vyrábí špičkové motocykly, čtyřkolky, motorové čluny, ale i hudební nástroje a kdo ví, co všechno dalšího. A ani automobily nejsou pro firmu s trojicí ladiček ve znaku neznámou, vždyť v 90. letech minulého století vzniklo pár kusů supersportovního auta OX 99-11 s vidlicovým dvanáctiválcem o výkonu 408 koní. Nebýt tehdejší finanční krize, mohlo vzniknout podstatně více vozů, než jen 3 kousky.
A po 20 letech se španělský designér Albert Roselló se rozhodl myšlenku na sportovní auto obnovit. Zatím vznikla jen počítačová studie R Car s hodně futuristickými tvary, ale plány jsou smělé. Pod kapotou by měl pracovat agregát o výkonu 900 koní (přeplňovaný V12?) a hmotnost automobilu by měla být jen 1 110 kilogramů. Jinak se jedná o klasickou stavbu - lehký hliníkový rám, karbonová karosérie, motor uprostřed a náhon na zadní nápravu.
Zda se projekt posune někam dál, nikdo neví. Ale oficiální logo Yamahy na každé fotografii leccos naznačuje. Uvidíme, zda se v blízké budoucnosti dočkáme supersportovního vozu Yamaha R Car.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):



TOPlist