yamaha_demo_tour




Otestuj zdarma sílu elektriky Zero a vyhraj jeho týdenní zápůjčku!

Že by bylo něco zadarmo? Taky se vám to nezdá? Nebojte, v tomhle žádný háček hledat nemusíte. Český dovozce elektrických motocyklů Zero uspořádal testovací dny, kdy máte možnost vyzkoušet si zátah a jízdní vlastnosti těchto elektrických strojů na vlastní kůži, a nebude za to chtít nic víc, než jen vaši registraci. Navíc, když správně odpovíte na naše otázky, nevyzkoušíte si jenom hodinové svezení, ale rovnou týdenní žití s elektrickým strojem.

Co si budeme povídat, elektromobilita není zrovna na výsluní oblíbenosti tuzemských motorkářů. Všichni víme o negativech spojených s vyšší pořizovací cenou, dojezd také kolikrát není to pravé ořechové, navíc to nabíjení trvá dlouho… Můžete o tom číst, určitě jste to od někoho slyšeli, ale vyzkoušeli jste si to na vlastní kůži? A není na té elektrice přece jenom něco, co by vás mohlo bavit? Co takhle třeba krouticí moment 190 newtonmetrů od nulových otáček? To už by mohlo zaujmout i lecjakého konzervatice. K tomu provozních 227 kilogramů, to už taky nezní nijak strašidelně, odpružení Showa, brzdy J.Juan, pneumatiky Pirelli, to zní celkem dobře ne? Já bych to zkusil už jen ze zvědavosti, a pak taky, když bude člověk něco hodnotit po vlastní zkušenosti, bude to mít větší váhu, ne?

Ideální možnost teď přichystal český dovozce značky Zero, jejíž historie sahá podobně daleko, jako historie všem dobře známého výrobce elektrických automobilů Tesla. Ta vyjela se svým prvním prototypem Tesla Roadster v toce 2006 a hádejte, kdy první prototyp představilo Zero? Ano, také v roce 2006 a i když se kolem elektrických motorek nerozpoutal takový boom jako kolem Tesly, pořád jde dnes o nejvýznamnějšího výrobce elektrických motorek s ucelenou výrobní řadou od „stopětadvacítek“ po dospělé „litry“. Že je Zero dobrá partie dokládá také fakt, že s ním v roce 2020 navázal dlouhodobou spolupráci koncern Polaris a dobré je také vědět, že Zero není nějaká parta kámošů z garáže, ale že v jeho jádru jsou zkušení lidé se zkušenostmi z Buellu, H-D, Chrysleru, GM, Audi nebo třeba také NASA. Dalo by se tedy říct, že když už poprvé vyzkoušet elekriku, tak rovnou tu nejlepší.

Testovat můžete od 3. října do 7. října v čase 10:00 - 16:30, vyrážet se bude z pražského Indianu na Ořechu, kde mají své místečko i elektrické stroje, a k dispozici bude optimální průřez modelovou řadou Zero. Asi nejprofláklejšími stroji Zero jsou jeho dual sport modely, ostatně s nimi to také všechno začalo, a ty bude na testovacích jízdách reprezentovat model DS. Takový zlatý střed v nabídce s točivým momentem 109 newtonmetrů, výkonem 44 kW, hmotností 187 kilogramů a koly o průměru 19 a 17 palců, které dostávají názvu DS – dual sport. Tenhle stroj navíc můžete pořídit i v 11kW variantě, kdy jde díky absenci převodovky řídit i s řidičákem na auto. Stejné to je i v případě motardu FXE, který už vyloženě vypadá jako malá městská stopětadvacítka. Odpovídá tomu hmotnost 135 kilogramů, ale nenechte se zmást, i tenhle „prcek“ umí v otevřené verzi nabídnout 33 kW a 106 newtonmetrů, to jsou na zábavu pěkná čísla. Stejné údaje má také model FX, terénně orientovaný ekvivalent s 21palcovým předním a 18palcovým zadním kolem.

Z úplně jiného ranku jsou pak modely SR. Ty má Zero v nabídce tři. Základem je naháč SR, ze kterého pak vychází silnější SR/F a cestovní SR/S. Právě poslední dva jmenované stroje budete moci otestovat během testovacích jízd a jejich hlavní údaje jsme vlastně prozradili už na začátku článku. 190 newtonmetrů 82 kW, hmotnost 227 respektive 235 u cestovního eska a k tomu komponenty známých značek. Navíc se tyhle stroje chlubí dojezdem až 272 kilometrů s dobou nabíjení 0 – 95 % za jednu hodinu. K tomu jsou tu samozřejmě nějaká „ale“, ty si ale nejlépe vyzkouší pět výherců, kteří budou mít možnost nastěhovat si vybrané Zero na týden do své garáže. Ostatní se můžou podívat na oficiální stránky českého Zero, kde všichni najdou veškeré další informace včetně těch, které budete potřebovat do naší soutěže.

Zero Motorcycles Praha demo rides 2022

  • Datum: od 3. 10. do 7.10. 2022
  • Čas: 10:00 – 16:30
  • Místo: Ořešská 939/55, Praha 5
  • Rezervace: 775 911 119, 773 935 454 každý pracovní den mezi 10-16h

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Kde se vyrábí motocykly Zero?
    • Austin, Texas, USA
    • Santa Cruz, California, USA
    • Hangzhou, Zhejiang, Čína
  • Jaký největší krouticí moment dokáží motocykly Zero nabídnout?
    • 166 Nm
    • 187 Nm
    • 190 Nm
  • Kolik modelů Zero můžete řídit s ŘP skupiny B?
    • 1
    • 2
    • 3

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)




TOPlist