globalmoto_kveten




Rada

  • 0

    29.6.2022 od Vykryplenanoha

    Zdravím ve spolek
    Potřebuji radu zkušenějších, před rokem jsem koupil parádní pegaso r.v 2007. Léto jsem si lítal a pohoda. Ale na jaře jsem si v lese při praci zničil kotníky a vzhledem k předchozím zraněním jsem se dostal do fáze že rychlosti ze začátku projížďky řadím v pohodě ale dejme tomu po 60ti přeřazení už to je fakt bída a ztrácím částečně cit v noze od kotníku dolů. Nohy jsou jinak v pohodě ale prostě tenhle pohyb mě dělá hrozný problém, i v aute to je úplně v klidu. Takže se mě poměrně často stává že po nějaký době jízdy prostě vymačknu spojku a chci zařadit rychlost a kotník nic což je teda průser a třeba vteřinu nebo dvě mám vymáčknutou spojku a snažím se tam zařadit rychlost. Tudiz mě teda napadlo jestli by tohle nevyřešil quickshifter ? Že bych eliminoval vymačkavani spojky a nedostával bych se do situace že mám stisknutou spojku a snažím se tam tím mrzákem kopnout třeba pětku. Jestli tomu rozumím dobře tak by mě snad qs mohl pomoci? Nebo aspoň prodloužit komfortní projížďku? Je to vůbec reálný na takhle starou motorku ? Nebo se na to vysrat a koupit skutra? Řešil tu někdo něco podobného? Za všechny rady a tipy předem děkuju

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (6)
  • 2

    29.6.2022 od 33.petr

    Máš problém řadit,ne mačkat spojku,takže qs problém neřeší....asi bych se poohlídnul po hondě nc s automatem...

    Doplněno:

    Děkuji za tip, mrknu na to.

    30.6.2022 od Vykryplenanoha

    Doplnit odpověď

  • 1

    29.6.2022 od m.z.

    Chápu, jak to myslíš. Nemusel bys dlouho držet spojku, než se ti podaří zařadit, ale, když se ti stejně nedaří řadit, když potřebuješ, asi bych se takhle netrápil. Mě se to snadno řekne, protože nemám vyhraněný styl. Za mě teda bych šel do nějakýho silnějšího skůtra. Ale jak říkám, mě je jedno na čem budu jezdit, hlavně něco mít, takže tohle si asi musíš rozhodnut sám co preferuješ. Výběr skútrů je dneska pestrej.

    Doplněno:

    Děkuju trochu jsem si to taky myslel ale furt jsem doufal že to nějak dopadne, nicméně kouknu po ty Hondě nc a pak kdyžtak nějakej skůtr.

    30.6.2022 od Vykryplenanoha

    Děkuju trochu jsem si to taky myslel ale furt jsem doufal že to nějak dopadne, nicméně kouknu po ty Hondě nc a pak kdyžtak nějakej skůtr.

    30.6.2022 od Vykryplenanoha

    Doplnit odpověď

  • 1

    30.6.2022 od Medved

    Kdysi davno - fakt davno, cca 20 let - jsem se na Jestedu potkal s klukem, ktery nemel levou nohu od pulky lytka a razeni mel predelane na ruku. Podobne jako to mel Stadion - otaceci levou rukojeti. Melo to pakovy prevod na prevodovce misto radici paky a lanko od rukojeti k tomu prevodu. Pri razeni zmacknul spojku, otocil rukojeti na jednu nebo na druhou stranu (vcetne spojkove packy, ta byla soucast toho otocneho mechanismu), tim zaradil rychlost a pustil spojku. Mel to na nejakem silnicnim enduru a rikal, ze to je profi prestavba, kterou dela nejaka firma z Nemecka. Vic o tom bohuzel nevim.

    Doplnit odpověď

  • 1

    30.6.2022 od ja1

    Co nastavit radicku do jiné polohy

    Doplnit odpověď

  • 1

    30.6.2022 od _Michal

    Nebo na řadičku přivařit páku dozadu a řadit budeš pata -pata.

    Doplněno:

    Tak potom dej vědět. Když budou fotky...

    1.7.2022 od _Michal

    Super tohle by mohlo pomoc, děkuju za tip

    1.7.2022 od Vykryplenanoha

    Jak to maj ti pošuci na chopperech....

    https://i.ebayimg.co...wgCRiDlwj/s-l400.jpg

    30.6.2022 od _Michal

    Doplnit odpověď

  • 0

    1.7.2022 od Amarok

    Zdravím, měl jsem Pegaso 07 také. Při svých 186 cm na mě bylo od začátku trochu malé, hlavně nohy byly ve velkém úhlu a špatně se řadilo. Pomohlo mně vyšší sedlo + řidítka. Jinak dneska už má QS či DCT většina nových motorek, netřeba pořizovat skůtra.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist