globalmoto_duben_nolan




Montáž převodníku tachometru

  • 0

    19.4.2024 od rmly

    Dobrý den, opravuji tchánovi Jawa 125 Travel rok 2010 (v TP typ JAWA 810-01 04) - byla ulomená packa převodky tachometru. Měl to u nějakého opraváře, ale ten řekl, že je to neopravitelné. Nechal jsem novou packu z kusu plechu nabodovat (na foto je packa ještě rovná, neohnutá ke kolu). Lámu si hlavu jak to sestavit. Ve výkresu je pouze osa (28), převodka tachometru (27) a gumová krytka v kole (17)- nic víc. Myslím že až packu přihnu ke kolu, tak se bude "náhon" vyvracet (viz foto) a znovu se packa ulomí. Nemáte prosím někdo fotku jak to je originálně sesazeno? Jestli tam nechybí nějaký distanční prvek který zajistí že se nebude unášený plech s packou vyvracet (viz foto). Předem díky moc za pomoc.




















    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    19.4.2024 od vasek2000

    Koupit z jine motorky, bohužel nahony tachometru se nedělají takže ideálně je koupuit nahon z Dandy 125 bude take pasovat :) Jen nebude ukazovat dobře.

    Doplnit odpověď

  • 0

    23.4.2024 od Slow

    Ještě mrknu na fotky, ale domnívám se, že plíšek byl origo ohnutý...
    Já měl největší problém s bovdenen na tachometr, origo již k sehnání nebyl a replika při rázném brzdění vypadla z tachometru a třeba 5-10km než se to zase chytlo...

    Doplněno:

    Ano, plíšek byl původně ohnutý (ohnu při montáži až zjistím jestli tam není potřeba nějaký distanční kroužek - např: https://www.partdec...amp;product_id=11999), V JAWA obchodu mi říkali, když jsem jim převodku tachometru ukázal že je to původně ze Simsona - https://www.ost-mop...bremse-s53-s83.html. Fotka z nějaké další Jawy 125 Travel by mě hodně pomohla - jestli je to ono a jak to je uložené na ose.

    26.4.2024 od rmly

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist