globalmoto_kveten




Ztrácí výkon pri jízdě a občas jede na 3 válce

  • 0

    5.5.2024 od DaWe_cz

    Zdarec bando, tak mám zase problém. Včera po 2 hodinách jízdy nejdřív motorka začala ztrácet výkon při zrychlování. Proste při plným plynu, skoro u max otáček začala cukat. Potom ve městě už cukala a jela občas na 3 válce. Dojel jsem domů zkontroloval palivový ventil, sytko a pročistil karburátory ale je to furt to samy. Nastartuju, jedu na 4 válce a po chvíli začne ztrácet výkon a jede na míň válců. Za jízdy se mi taky stalo že otáčky na otáčkoměru začali kolísat rychle z 5 na 8tis, ale u motoru se mi zdálo že jede na konstantní otáčky. Doma jsem to nechal schladnout a nastartoval, na volnoběh jsem sahal na svody 3 horký jeden studený. "Pilot screw" jsem nastavil na všech karburatorech stejně podle manuálu na 1 3/4 otáčky zpět od plného utažení. Svíčkama to není, prohodil jsem je na studeném a horkém válci a studený je furt ten samý. Už si nevím rady asi to bude v karburátoru ale než ho budu znovu rozebírat a důkladněji cistit(nechám ho přes noc v technickém benzínu) tak se poptam tady třeba někdo bude vědět co to může být. Ještě prosím o radu jak nastavit ten pilot screw jelikož v manuálu je něco psaný ale po bývalém majitelovi tam bylo o jednu otáčku více. Předem děkuji za jakoukoliv smysluplnou odpověď.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 0

    5.5.2024 od Hydropes

    Tohle co popisuješ může dělat i odcházející zapalovací cívka/fajfka/kabel na tom válci. Jak se to zahřeje, tak se to projeví.
    Jelikož jestli na volnoběh je svod studený, že na něm udržíš ruku, tak to vypadá, že to vúbec nepálí.
    Aby to bylo karbcem, musely by být zacpané všechny trysky(což by byla docela náhoda), nebo zalepený ventilek v plvákovce a nepouštět vůbec benzín.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist