mcz_app_akce




Moped Cup 2012

V roce 2012 startuje už 2. ročník moravského seriálu závodů Hrací karty Moped Cup. Seriál se skládá z šesti závodů: Nahošovice, Rychtářov, Radslavice, Radvanice, Prostějov-Bouzov a Býškovice. Jen dva teamy z celého seriálu zahrnují do svých závodů i kategorii fichtl.

V minulém roce se Moped Cupu zúčastnilo celkově 80 jezdců. Závodí se vždy ve dvou kategoriích a to moped originál a moped úpravy. Pro celý Moped Cup platí stejná pravidla. Na historických strojích s konstrukční rychlostí cca 45 km/h se na závodech moravského Moped Cupu ti nejrychlejší prohání i 110 km/h. Mnozí diváci, kteří přijdou původně na recesistický závod, tak přicházejí do úžasu, jak může tento stroj dosahovat takových rychlostí při zachování originální konstrukce stroje včetně objemu válce. Kompletní informace naleznete na www.mopedcup.cz .

Jako první se jede závod v obci Nahošovice (okr. Přerov) pod názvem „Véhonské plóžák“. Letos se zde jede už 2. ročník závodů mopedů a fichtlů. Seriál Hrací karty Moped Cup odstartuje v sobotu 2. června 2012 právě zde. Přihlášení a přejímka strojů proběhnou od 8:00 do 9:45 a v 10:00 závod startuje. Veškeré informace nalezte na webu pořádajícího teamu „Véhonské véfuky“ www.vehonskevefuky.estranky.cz.
Další závod ze seriálu se jede v části Vyškova – v Rychtářově. Letošní 13. ročník motoristického závodu Moped Rallye Rychtářov se jede tradičně 5. července. Na start se zde postaví pouze závodníci na originálních a upravených mopedech. Moped Team Rychtářov se může pochlubit vítězstvím svého jezdce Josefa Kanky v kategorii Moped Úpravy v 1. ročníku Moped Cupu. Více informací na www.mtrychtarov.cz
Třetí v pořadí jsou závody s názvem „Žhavé rozety“ které startují v sobotu 21. července v Radslavicích (okr. Přerov). Ani zde se nejede závod poprvé a Beruška racing team pořádá letos už 6. ročník závodů mopedů a fichtlů. Velkým úspěchem bylo pro „Berušky“ vítězství jejího jezdce Martina Kudrny v 1. ročníku Moped Cupu v kategorii Moped Originál. Další informace o závodu na www.beruskaracingteam.cz.

Srpnový termín patří vždy Moped teamu Radvanice. V sobotu 18. srpna odstartuje už 11. ročník závodů mopedů. Závod se pojede ve třech kategoriích pouze pro mopedy a to originál, úpravy a bez omezení úprav. Všechny závodníky v Radvanicích čeká 15 kol, tzn. 45 km. Více informací se dozvíte na webu www.obecradvanice.cz/mopedteam.

Předposledním závodem je „Rallye Kozel Bouzov“, který pořádá Mototeam Žešov. V sobotu 8. září se uskuteční již 29. ročník tradičního závodů mopedů, který je zařazen jako neoficiální mistrovství světa motocyklů do 50 ccm s přídavným šlapacím zařízením. Tento závod se odlišuje od ostatních a jako jediný se nejede po jednom okruhu, ale jede se jako rallye a v celkové délce závodu cca 130 km je zařazeno asi 9-10 RZ. Startuje se na Místním nádraží v Prostějově. Podrobné informace o závodu najdete na www.zesov.cz v sekci Mototeam.
Závodem, který celou sérii uzavírá, je závod s názvem „Záhorská střela“. Je to 5. ročník závodů mopedů, ve kterém se rozhodne o vítězích celého seriálu Hrací karty Moped Cup. Závod se rozjede 29. září v Býškovicích na Přerovsku. Jezdci zde soupeří ve dvou rozjížďkách po deseti kolech. Veškeré informace o závodu zde www.zahorskastrela.cz.
Závěrečné vyhlášení vítězů Hrací karty Moped Cupu letos uspořádá hlavní pořadatel 2. ročníku a to je Beruška racing team. Výsledky budou vyhlášeny v Radslavicích 13. října 2012.

Velmi děkujeme našemu generálnímu partnerovi – společnosti Hrací karty, s. r. o. www.hracikarty.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):


TOPlist