Diagnosa Intercontinental Rally

Victor Rivera obhájil titu Intercontinental Rally! Victor se ujal vedení v Maroku, o druhé, třetí a čtvrté místo se bojovalo do posledního metru. V mezinárodním souboji figuroval i náš Lukáš Černý, který v Maroku dokazoval, že se s ním bude ještě muset počítat a o medailové pozice se bude rvát. Nakonec vše dopadlo pro nás trochu chmurně, ale i tak Lukáš domu veze velmi pěkné 4. místo.

Kapitoly článku

Rallye Dakar se sice rozloučila z bezpečnostních důvodů s Afrikou, výrazná česká stopa ale na černém kontinentu zůstává. Do 14 etap vedoucích ze Španělska přes Mauretánii a Maroko do Senegalu už po několikáté zamířili účastníci Intercontinental Rally, která směle pokračuje po stopách starého Dakaru. Po šesti opravdu náročných etapách nás čekalo první vyhlášení vítězů – aneb Lite kategorie aut, motorek i čtyřkolek.

Intercontinental Rally 2015 - etapy:

  • 1. Stage - Jan 26 Almeria - Nador - Taouirirt - warm-up stage (160 km)
  • 2. Stage - Jan 27 Taouirirt - Merzouga – tato etapa se na nás usmívala s příslibem velmi náročného dne ve velmi nehostinném prostředí. Když jsme v pět hodin vylézali ze zamrzlých stanů, nikomu nebylo do zpěvu, natož když jsme se blížili ke zasněženému Atlasu, kdy teplota padala raketově dolu. (cca 500 km)

  • 3. Stage - Jan 28 Merzouga - Tata – zde se jednalo o prozatím nejdelší trasu v historii seriálu Intercontinental Rally - cca 645 km. Trasa zamířila na západ od Merzouga do Tata po stezkách Rallye Dakar, první hadí spletenec mezi kaňony s hlubokými Fesh Fesh písky naznačily, že se v této etapě bude jednat o navigační oříšek. Victor River pokračoval ve své dominanci v poli motocyklů. Etapové vítězství v autech uzmul dakarský matador Josef Macháček.  (cca 645 Km)
  • 4. Stage - Jan 29 Tata – Smara – pořadatelé nás odveleli do nejodlehlejší oblasti jižního Maroka, telefony zde nefungovaly a ten kdo neměl satelitní telefon byl odkázán na SPOT a hlavně sám na sebe. V prosinci byla tato oblast zaplavena přívalovými povodněmi, které místy změnily běžné pouštní cesty do bahenních pastí. Petr Písek jedoucí v kategorii 4kolky díky technické závadě přenocoval v horách, mnozí motorkáři i autaři tuto kamenitou etapu plnou extrémů nedokončili. Lukáš Černý v jedné z nejnáročnějších etap dojel na celkovém 3 místě. (cca 600 Km)
  • 5. Stage - Jan 30 Samara – Boujdour – tato etapa byla zkrácena na měřených 180 km, tak aby jednotlivé týmy měly dostatek času na opravy a načerpání sil po opravdovém masakru ze 4. etapy. V porovnání s předchozími 3 dny tato etapa byla relaxační a přímočará. Dušan Randýsek pokračoval ve svém stoupání v pořadí s 10. nejrychlejším časem dne a prvním místem ve třídě UTV. (cca 180 Km)
  • 6. Stage - Jan 31 Boujdour – Dakhla - šestá etapa byla velmi rychlou etapou, kde se v dobrém světle ukázala velká auta. Maroko je země neuvěřitelných kontrastů a intenzivního přísunu nečekaných zpráv. Etapa byla v ohrožení, díky absenci benzínu, ale tým Club Aventura Touareg otevřel své zásoby benzínu, všechny dotankoval a odpískání startu tak bylo zažehnáno. (cca 370 Km)

Výsledky:


Intercontinental Rally je jen jedna:

Po korunovaci Lite kategorií jsme se s Rally rozloučili, bezprostředně poté Victor Rivera obhájil titul Intercontinental Rally! Victor se ujal vedení v Maroku, o druhé, třetí a čtvrté místo se bojovalo do posledního metru. V mezinárodním souboji figuroval i náš Lukáš Černý, který v Maroku dokazoval, že se s ním bude ještě muset počítat a o medailové pozice se bude rvát. Nakonec vše dopadlo pro nás trochu chmurně, ale i tak Lukáš domu veze velmi pěkné 4 místo.

Výsledky:


Videa:

IR2015 - Day 03 - Merzouga - Tat:
http://youtu.be/2LIDb9O-Su0

IR2015 - Day 04 - Tata - Smara: IR20145 -
http://youtu.be/kX_OiiZOuH4

Day 05 - Smara - Bojdour:
http://youtu.be/Xg_vdtmbTWQ

IR2015 - Day 06 - Bojdour - Dakla - Ceremony:
http://youtu.be/AUAStVhslEs

Informace o redaktorovi

Ollie Roučková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist