Předběžný kalendář FIM Hard Enduro World Championship 2025

FIM a WESS GmbH ve středu oficiálně představili předběžný kalendář mistrovství světa FIM Hard Enduro World Championship (HEWC) pro rok 2025. Kalendář představuje celkem osm podniků složených z dlouhodobě oblíbených závodů.

Britský závod Valleys Hard Enduro bude opět hostit úvodní závod sezony v termínu 10. a 11. května. Stálice Hard Endura, ikonický rakouský závod Red Bull Erzbergrodeo (29.května – 1.června) je druhým podnikem světového šampionátu. V roce 2025 oslaví již 29.ročník a opravdoví fanoušci Hard Endura si ho rozhodně nenechají ujít. V Srbsku velmi populární Xross Hard Enduro Rally (18.-21.června) nabízí čtyřdenní rallye, která soutěžící zavede hluboko do divočiny a srbských hor. Následuje rumunský Red Bull Romaniacs (22.-26.července), pokaždé náročný a tvrdý závod, který oslaví dvaadvacátý ročník, a který čtvrtým kolem uzavře první polovinu sezony.

Páté kolo seriálu Red Bull Outliers (6.-7.září) zavede soutěžící do Kanady. Závodí se v Badlands, což je místo podobné poušti. Je to krátký cross-country závod na několik kol, který je výhodný pro sprintery. Šesté kolo vrací šampionát zpátky do Evropy na italský Abestone (20.-21.září), který je vítaným přírůstkem v kalendáři pro rok 2025. Závod, který byl naposledy zařazen do kalendáře FIM HEWC v roce 2022, pořádají v nádherné scenérii Toskánska.

V říjnu sezonu 2025 uzavřou poslední dva podniky. V tureckém závodě Sea To Sky (TBC) jezdci startují na pobřeží Středozemního moře a poté se vydají do cíle na vrcholu nedaleké hory Olympos, což je ve výšce kolem 2365 metrů nad mořem. Napínavý závěr sezony zajistí osmý podnik, německý závod 24MX Getzen Rodeo. Závodníci v něm bojují se strmými výjezdy, prorostlými silnými kořeny stromů v lesích Drebachu, zatímco trať je lemována tisíci vášnivých diváků.

Juniorské mistrovství světa Hard Enduro má celkem pět podniků - Valleys Hard Enduro, Red Bull Erzbergrodeo, Xross Hard Enduro Rally, Red Bull Romaniacs a Abestone.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Marek Vincík - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 0 Kč od 0 uživatelů.



TOPlist