ISDE: Český WT Team o místo dolů, junioři si polepšili

Také třetí den letošní Šestidenní se všichni jezdci obou hlavních českých reprezentací popasovali s tratí dobře, bez zranění a zásadních chyb. Milan Engel z World Trophy Teamu měl na přejezdu pád a musel opravovat motorku, ale vše stihnul ve svém čase a bez penalizace. Češi si oproti úterku o jednu příčku pohoršili, jsou nyní devátí, naopak nahoru se derou junioři.

Vraťme se ještě krátce ke druhému dni, který nám přinesl tolik radosti, když český World Trophy Team poskočil na osmé a junioři na deváté místo. Češi si totiž výborně vedli i v individuálním pořadí. Nejvýše v absolutní klasifikaci byl Patrik Markvart na 56. místě, což je zároveň 21. pozice v jeho kategorii E1. Člen juniorského týmu Jiří Hádek celkově držel 61. pořadí a šestnáctý nejlepší byl ve třídě E3. Na čele absolutního pořadí jednotlivců zůstával domácí trojnásobný mistr světa Christophe Nambotin, který rovněž táhne celý francouzský World Trophy Team za vytouženým vítězstvím. „Myslím, že druhý den byl nejhorší v rámci celé letošní Šestidenní, hlavně kvůli tomu horku a trasám, které už byly velmi rozbité. Pro mne a Francii to byl ale další dobrý den. Celý tým jel parádně a zatím nemáme žádné problémy se zraněními nebo poruchami motocyklů, což je velmi důležité. Ve středu přijdou na řadu nové testy a snad i sprchne, takže to bude opět velmi zajímavé,” uvedl tovární jezdec KTMv úterý po dojezdu do cíle.

Ve francouzském Brive se všichni ptají, kdo je to ten Ryan Sipes, který s Husqvarnou třídy Enduro 1 tak fantasticky vyhrál absolutní klasifikaci jednotlivců druhého dne a o devět sekund porazil šampiona Nambotina. Američan z Kentucky jezdival hlavně motokrosy. Ačkoli byl vždy považován za velký talent, jeho kariéru hodně brzdily smůla a zranění. První velký triumf jeho profesionální kariéry přišel v roce 2011, když vyhrál americký superkrosový mistrák v Indianapolis. Od roku 2015 se naplno věnuje enduru, prý na přímluvu své manželky a dcerky. V lednu 2016 byl vyhlášen Sportovcem roku Americké motocyklové asociace.

Co ještě přinesl druhý den?
Švédové kvůli potížím s motocyklem Yamaha Mikaela Perssona přišli o vedení v Junior Trophy a klesli až na desátou pozici.
V kategorii žen přišly vedoucí Španělky hned o dvě závodnice a propadly se z prvního místa na deváté.
Členka vedoucího australského týmu žen Jessica Gardiner jede dál po nehodě se zlomeným prstem.
První tři jezdci absolutní klasifikace druhého dne jeli na dvěstěpadesátkách: Američan Ryan Sipes – Husqvarna, Španěl Josep Garcia – KTM a Ital Davide Guarneri – Honda.

Z Čechů dnes šel na start třetí etapy jako první Patrik Markvart v 8:17 a vedl si opět parádně. Byl zase nejrychlejší z našich a v absolutní klasifikaci poskočil už na 48. místo. Byl to právě on, kdo vedl český World Trophy Team, stejně jako Jiří Hádek juniory. Také Hádek si polepšil v absolutní klasifikaci a blíží se první padesátce pořadí. Zatím je 57. Se svým výkonem dneska paradoxně moc spokojený nebyl. "Dneska byla nová trať, takže jsme nevěděli, do čeho na přejezdu jdeme. Vložky jsme měli prošláplý, ty byly samozřejmě na louce, takže nic těžkýho. Ale ten hroznej prach. Ten tam sedí, takže nic tam není na těch vložkách vidět. Bylo to rozbitý, takový úmorný. Dneska se mi jelo asi nejhůř. Nemohl jsem se dostat do tempa," uvedl v cíli HádekV místě konání Šestidenní se dnes ochladilo a přišly i nějaké přeháňky, nicméně na prašnost tratí to nemělo žádný vliv.

Milan Engel z World Trophy Teamu měl dnes na přejezdu pád a trošku "bouchl" chladič, jak říká, čímž se prodřela i hadice. Musel pak po opravě hodně chvátat, aby nedostal trestné minuty. Suma sumárum, Češi se po třetím dnu znovu vrátili v pořadí World Trophy Teamů na deváté místo, kde byli i po pondělku. Dostala se před ně Itálie, která přesně podle předpokladů dnes bravurně doháněla manko, které jí včera nadělil svou ztrátou Giacomo Redondi. Zato čeští junioři si dnes polepšili z devátého na osmé místo, když se dostali před Němce. TOP 3 průběžného pořadí hlavní soutěže World Trophy se dnes nezměnilo. Stále vedou Francouzi, druzí jsou Australané a třetí Finové. Domácí jezdci se už ale dostali do čela také soutěže Junior Trophy, druzí jsou mezi mladíky Italové a třetí Američané. Nejlepší český klubový tým KBS ÚAMK team Unhošť (Borák, Kulhánek, Hroneš) se drží na 13. pozici se ztrátou 19:51,48 min. na vedoucí Itálii 1 (Macoritto, Monni, Facchetti).

Kompletní výsledkový servis zde.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
callowsick přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist