Mezinárodní mistrovství ČR v motokrosu opět v Pacově

Město motorizmu Pacov již tradičně na jaře hostí prestižní závod Mezinárodního mistrovství ČR v motokrosu. Nejinak tomu bude i letos…! Známé závodiště pacovský Propad bude hostit druhý závod šestidílného seriálu MMČR v neděli 5. května 2019. Program bude nabitý. Po dopoledních trénincích už v 11:30 hod. odstartuje první rozjížďka třídy žen (WMX). Po slavnostním zahájení budou v 13:00 následovat další rozjížďky. Na startu nebude chybět kategorie veteránů a samozřejmě nejprestižnější třídy MX2 a MX1. Na prvním závodě v Lokti chyběl loňský mistr republiky Martin Michek (z důvodu nutné rekonvalescence), proto bude chtít určitě v Pacově dohnat bodovou ztrátu. Radost nám udělal manažer teamu JD GUNNEX KTM RACING Jiří Jankovský, který potvrdil, že se v Pacově, jako jedinému závodu seriálu, objeví na startu se svým týmem, který se jako jediný ze všech českých týmů účastní seriálu Mistrovství světa.

Po celý den se bude možné v areálu zúčastnit mnoha doprovodných akcí. Svůj stánek zde představí nový český výrobce motocyklů. Svými úspěchy se pochlubí i český tým v dálkových offroadových soutěžích - MRG Ervína Krajčoviče. Jeho jezdci - Milan Engel, který byl letos 15. na Dakaru v kategorii motocyklů, Tomáš Kubiena, který se účastnil v kategorii QUAD a Ollie Roučková s navigátorem Danielem Zelenkou v kategorii SxS, ti všichni ukážou svoje exhibiční jízdy a určitě se vám i rádi podepíší. Team MRG v Pacově přijme do svých řad dlouholetého motokrosaře Petra Bartoše a pro boje na příštím Dakaru mu bude slavnostně předán závodní motocykl. Petr Bartoš svoje první motokrosové krůčky pod dohledem svého otce začínal právě na pacovské trati. Proto mu přejeme, aby se mu v této disciplíně dařilo minimálně stejně tak dobře, jako v motokrosu.

Kdo fandíte FREESTYLE motokrosu, můžete se na Propadě setkat s mistrem světa a vítězem X-GAMES Liborem Podmolem. Libor zde ukáže svůj speciální motocykl, představí svou knihu a určitě se s vámi podělí o úžasné zážitky z jeho cestování a závodění po celém světě.

Pro děti samozřejmě nebude chybět skákací hrad, elektrokoloběžky a segwaye. Nebyl by to Pacov, aby na jezdce nečekala nějaká novinka přímo na trati – v zadní části dráhy byla v jednom ze sjezdů vybudována nová lavice, s táhlým, pozvolným dopadem. Krásnou sportovní neděli vám přejí pořadatelé z Automotoklubu Pacov v AČR.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist