Open MČR motokros - V Jiníně bodovali Stauffer a Kohút

Čtvrté kolo Open mistrovství České republiky zná své vítěze. Česká špička poměřila síly na nově přebudované trati v Jiníně nedaleko Strakonic. Ve třídě MX2 nastoupil za Osička MX Team rakouský pilot Marcel Stauffer, v MX1 reprezentoval tým tradičně Slovák Tomáš Kohút.

MX2

Celý víkend provázela úmorná vedra, která ovšem neodradila velké množství závodníků. Ti si nechtěli nechat ujít premiérový závod na přestavěné jinínské trati. Nejvíce přihlášených zaznamenala kubatura MX2, a to 57 jezdců.

Se svou dvoutaktní KTM se postavil na start MX2 i Marcel Stauffer. Stauffer se před Jinínem stihl zúčastnit závodu rakouského mistráku, kde ho o vítězství připravila kolize na startu, takže se musel spokojit s celkovým druhým místem. Vraťme se ale do Jinína. Díky nadstandardnímů počtu pilotů byla kvalifikace MX2 rozdělena na dvě skupiny. Nejrychlejší čas ve skupině zajel právě Stauffer. Na úspěch z kvali navázal i v obou rozjížďkách, ve kterých dokázal se slušným náskokem zvítězit. Se ziskem 50 bodů a jedním holeshotem se stal Stauffer celkovým vítězem čtvrtého kola Open mistrovství ČR Jinín ve třídě MX2.

„Jinín byl perfektní, výhra v kvalifikační skupině a se dvěmi vítězstvími v rozjížďkách nakonec i celkově.Trať byla super a její nový koncept jsem si maximálně užíval. Závod jsem využil i jako přípravu na Loket, kde budu startovat v kubatuře Mistrovství Evropy 2T. Pomalu se vracím zpět do svého rytmu a cítím se sebevědoměji. Velké poděkování patří celému týmu, který mi poskytuje tu nejlepší podporu! Jedeme dál!" uvedl Marcel Stauffer.

MX1

Na úspěšný Přerov navázal v Jiníně i Tomáš Kohút. Ten sice zatím nenašel recept na dosud neporaženou dvojici Nagl a Terešák, ale konečně ukazuje slušnou rychlost a fyzičku. Po třetím místě z kvalifikace držel třetí příčku také od začátku až do konce první rozjížďky. Ve druhé jízdě Kohúta dlouho trápil slovenský pilot Repčák, který Tomášovi nedaroval jediný metr trati. Nakonec se zadařilo a Kohút se dostal i ve druhé rundě na třetí pozicí, kterou si pohlídal až do průjezdu šachovnicí. Dvě třetí místa ve třídě MX1 hodila celkové třetí místo pro Tomáše Kohúta.

„Jinín – další povedený víkend! Komplet nová trať, hodně skoků a technických prvků. Některé pasáže byly pomalejší a složité na předjíždění, ale bavilo mě to a celý víkend na trati jsem se učil. V kvali jsem udělal dvě dobrá kola a skončil na třetí pozici. V první jízdě jsem odstartoval v TOP3, ale v některých pasážích jsem nemohl chytit ten správný rytmus. I tak byla jízda nakonec dobrá a skončil jsem třetí. Ve druhé rundě jsem chtěl zase bojovat o pódium. Odstartoval jsem čtvrtý a jak jsem říkal – bylo opravdu těžké předjet jezdce předemnou. Deset minut před cílem jsem šel dopředu pro třetí místo, o které jsem bojoval až do konce. Mám radost, že jsem pozici udržel a bral i celkově třetí příčku. Děkuji mému týmu a sponzorům!“ řekl Tomáš Kohút.

Těší nás, že po komplikovaném úvodu sezóny, který poznamenala menší či větší zranění závodníků, o sobě dávají naši piloti zase vědět. Open mistrovství České republiky má před sebou nyní měsíční pauzu. Navážeme až srpnovým závodem v Petrovicích u Karviné. Do té doby nás ale můžete vidět  v kompletní sestavě na největší motokrosové události u nás – MXGP of Czech Republic v Lokti nad Ohří!

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist