EMX Open: Z Polska na Ukrajinu

Naši dva motokrosoví zástupci Petr Bartoš a Petr Michalec bojovali o víkendu v polském Czluchowě o další evropské body v osmidílném seriálu EMX Open. Místní dráha byla písková a tak si oba Petrové zase po delší době vyzkoušeli tento "oblíbený" povrch.

Petr Bartoš (Orion-RS Petrol Racing KTM) bral v první rundě čtverku, což byl pro něho dobrý výkon v následující si ale vybral tři pády a cílem, tak prolétl až jako osmý. Celkově si tak z písku vydoloval páté místo. Jeho reprezentační kolega Petr Michalec (ABM Racing MX Suzuki) se také snažil, odměnou mu byla vždy sedmá pozice a tudíž celkově také sedmička.
„Bylo zde poměrně dost jezdců, kteří mají písek v neustálém tréninkovém procesu (hodně Poláků, Rusů, Ukrajinců) a tak jsem s dosaženým umístěním docela spokojen. Na Ukrajině to snad bude o něco lepší,“ dodal Petr Michalec.

Vlastní boje zcela jednoznačně ovládl domácí zkušený "pískař" Lukasz Lonka, když dvakrát viděl šachovnici jako první. Bělorus Evgeni Tyletski zaujal stříbrnou pozici a na bronz dosáhl Rus Semen Rogozin.

Evropský šampionát pokračuje tento víkend na Ukrajině. „Jede se na západě Ukrajiny. Kovel je u polských hranic, takže snad to tam bude v klidu," prohlásil Petr Bartoš, který má z minulosti velké obavy, jak dlouho zase budou trčet na tamním hraničním přechodu.
Celková klasifikace EMX Open po čtyřech odjetých podnicích: 1. Rogozin (RUS) - 163b. 2. Tyletski (BLR) - 132b. 3. Andriy Burenko (UKR) - 124b. 4. Petr Bartoš (CZE) - 107b. ... 6. Petr Michalec (CZE) - 87b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist