Herlings nakonec v Mexiku pojede!

Stále vedoucí jezdec motokrosového mistrovství světa třídy MX2 Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing) se zúčastní posledního závodu v Mexiku. Lékaři nizozemskému jezdci, který nejel český Loket, belgický Lommel, ani minulý víkend v Brazílii kvůli zlomené noze, dali zelenou.

Velká cena Mexika na trati v Leonu se koná už tento víkend. Ital Antonio Cairoli (rovněž Red Bull KTM Factory Racing) si svůj další světový titul ve třídě MXGP (dříve MX1) pojistil už předčasně během minulé Grand Prix v Brazílii, situace ve dvěstěpadesátkách je ale podstatně dramatičtější. Rozhodnuto není zhola nic. Vítězství ve Velké ceně Brazílie sice zaslouženě výsledkem 1-3 získal Francouz a majitel pole position Romain Febvre na tovární Husqvarně (jeho první triumf v závodě MS), nejdůležitější pro boj o titul ale bylo, co předvedl Jordi Tixier. Francouz se totiž při opětovné neúčasti svého týmového kolegy u KTM Red Bull Factory, stále ale ještě leadera šampionátu Nizozemce Jeffreyho Herlingse, s každým nasbíraným bodem přibližoval k vysněnému titulu. V Brazílii nepodlehl obrovskému tlaku, dojel jednou pátý a jednou čtvrtý. Náskok na smůlou provázeného Herlingse tak snížil před posledním závodem v Leonu na 23 bodů.
Pokud by Herlings do Mexika nemohl, s velkou pravděpodobností by o titul přišel. Pit Beirer, šéf KTM Motorsport, ale nyní potvrdil, že Herlings, který dnes slaví své 22. narozeniny, do Leonu odletěl. „Jsme velmi potěšeni tím, že lékaři dovolili Jeffreymu v Mexiku závodit. Samozřejmě že všichni jsme si vědomi toho, že několik týdnů rehabilitoval po zlomenině nohy a vůbec nezávodil. Bude mu chybět kondička a má velké tréninkové manko. Ale myslíme si, že si zaslouží šanci zabojovat o svůj třetí titul ve třídě MX2 za sebou,“ uvedl Pit Beirer. Herlings pojede se speciální ochranou své levé nohy, kterou mu z karbonu na míru zhotovila firma Ortema. „Přijeli až k Jeffreymu domů a dělali na tom celou noc. Jsme jim nesmírně zavázáni, bez jejich úsilí a erudovanosti by Jeffrey musel zůstat doma,“ dodal Beirer. Připomeňme si, že suverén dvěstěpadesátek si v polovině července při blbnutí na malé motorce během charitativního závodu v belgickém Genku zlomil levou stehenní kost. Do té doby měl neskutečnou šňůru skvělých výsledků, když triumfoval ve 12 ze 13 odjetých Velkých cen MS a vyhrál 22 jízd. Ironií osudu se tedy v Mexiku střetnou o titul dva jezdci stejného týmu a oba na stejných továrních motocyklech KTM 250 SX-F. Ať tedy vyhraje ten lepší! 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist