Ohlasy nejlepších jezdců z motokrosové GP Lotyšska

Bahnitou Velkou cenu Lotyšska v Kegumsu, devátý závod motokrosového mistrovství světa,, vyhrál ve třídě MXGP Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing). Je to teprve první letošní triumf pětinásobného šampiona. Ve třídě MX2 oslavil premiérové vítězství Belgičan Sacha Coenen (Red Bull KTM Factory Racing). Ohlasy nejlepších jezdců najdete v následujícím článku.

Jeffrey Herlings: „Jsem určitě moc šťastný. V sobotu to bylo tak špatné, ale dnes jsem mohl lidem ukázat, že ještě umím trochu jezdit! Cílem bylo pódium, ale vyhrát bylo úžasné. Ve druhé jízdě jsem neměl úplně to správné tempo, kterým bych porazil Jorgeho a Tima. Dokázal jsem je dojet, ale neměl jsem na to je předstihnout. Každopádně dnes jsem měl dva dobré starty. Doufám, že v tom budu pokračovat, protože to byla dosud má slabá stránka. Tady se mi vždy daří. Naposledy, co jsem v Kegumsu byl, jsem zaznamenal 103. vítězství v Grand Prix a a teď 104." 

Třetí ve třídě MXGP Španěl Jorge Prado (GasGas): "V sobotu jsem se na motorce cítil super dobře, ale v kvalifikačním závodě jsem prostě nedokázal předjet Tima. V neděli byla škoda té první jízdy. Měl jsem dobrý start, ale on [Tim Gajser] mě předjel už v prvním kole. Cítil jsem, že mám opravdu dobrý rytmus, ale pak jsem šel na té veškeré nashromážděné vodě pod skokem do aquaplaningu a bylo po nadějích. Ve druhé jízdě už byla trať sušší. Získal jsem holeshot a vedl jsem až do konce. Jsem spokojený se svým výkonem a hlavně s výkonem ve druhé rozjížďce. Doufejme, že červenou tabulku vedoucího jezdce dostanu zpět co nejdříve!"

Druhý ve třídě MXGP Slovinec Tim Gajser (Honda): "Celý víkend jsem jezdil dobře a jsem spokojený s celkovým úsilím svým a mého týmu. Bilance jedna-dva-dva ukazuje, že moje konzistence je dobrá a že také moje rychlost je dost dobrá na to, abych vyhrávall, což se mi ale tentokrát nepodařilo. Získal jsem ale zpět červenou tabullku pro lídra seriálu, což je pozitivní, a přestože je před námi ještě dlouhá cesta, je příjemné jezdit s takovou ozdobou na mé Hondě CRF450R. Zvláště příští týden v Maggioře, což je pro mě velmi speciální trať, kde se mi vždycky daří."

Sacha Coenen: „Je opravdu hezké vyhrát svou první GP. Cítím se šťastný! Dnes jsem měl dobrou rychlost a věděl jsem, že to zvládnu!  V první jízdě jsem byl třetí a také ve druhé jízdě jsem začal dobře... Nevím, byl jsem druhý, tlačil jsem na Kaye a on havaroval. Všichni dnes na těžké trati udělali mnoho chyb, jsem rád, že jsem vůbec zůstal v sedle. Řekl bych, že to byl vůbec velmi těžký víkend. Ano, necítil jsem se zdravotně moc dobře, ale na trati jsem se cítil lépe. Podařilo se mi vyhrát, jsem moc šťastný. Potřebujeme se soustředit a pokusit se udělat každý víkend stupně vítězů, jak jen to půjde." 

Druhý ve třídě MX2 Belgičan Lucas Coenen (Husqvarna): "Jsem nadšený z toho, že můj bratr vyhrál. Všechny ty těžké chvíle, kterými prošel, je skvělé vidět ho tam nahoře na bedně. Samozřejmě, jako závodník chci být lepší. Ve druhé jízdě jsem měl pár pádů, takže si myslím, že to z mého pohledu mohlo dopadnout lépe. Ale když vezmu celý víkend, tak to nebylo tak špatné, A na tom musíme stavět, dívat se dopředu, až zase budeme znovu bojovat za týden v Itálii."

Třetí ve třídě MX2 Němec Simon Längenfelder (GasGas): "S celkovým výsledkem jsem rozhodně spokojený. Můj výkon v první jízdě nebyl takový, jaký jsem chtěl, ale po několika změnách nastavení jsem se ve druhé jízdě cítil mnohem lépe. Bohužel jsem udělal malou chybu v posledních kolech, když jsem tlačil, jak jsem mohl. Gratuluji Sachovi k vítězství, už se těším na další závod."

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist