Tomáš Kohút na ADAC MX MASTERS v Jaueru

Německý ADAC MX MASTERS je téměř ve finále. Poslední prázdninový víkend hostila trať v Jaueru letos již sedmý podnik série ADAC. Osička MX Team reprezentoval v nejsilnější třídě MX Masters Tomáš Kohút.

Trať prošla několika úpravami, přičemž přibylo hlavně více pasáží vhodných pro předjíždění. A i přes nezvykle mnoho skoků, které se v Jaueru nachází, jde o velmi rychlou trať. Nejrychlejší piloti dosahovali i rychlosti přes 57 km/h. Velké množství skoků bylo však těžké na zapamatování a představovalo tak komplikaci pro nejednoho závodníka.

Do závodu se tradičně přihlásilo více pilotů, než se vejde na startovní rošt, kvalifikace byla proto rozdělena na dvě skupiny. Se 13. nejrychlejším časem ve skupině postoupil přímo do závodu Slovák Tomáš Kohút. První jízda byla pro Kohúta trápením, s tratí se doslova pral, velká krizovka přišla ve chvíli, kdy pár metrů před ním upadlo několik jezdců, kterým se kvůli špatné signalizaci Kohút stihl sotva vyhnout. Tento manévr ho nejen rozhodil, ale také stál cenné sekundy. Rozjížďku nakonec po ráně kamenem do prstů Kohút nedojel.


Lépe se dařilo Kohútovi ve druhé závodní jízdě, ve které se cítil na trati zjevně jistěji a dojel si pro bodovanou 19. příčku. Nejlépe však vyšel až závěrečný závod, kde se Kohút po mnoha výměnách pozic ustálil na 16. místě. Bohužel v posledním kole podlehl tlaku jiného závodníka a v cíli dala Kohútova jízda 17. pozici.

Jauer byl pro Tomáše Kohúta jedním z těch náročnějších závodů a po špatné první jízdě uzavřel v celkovém pořadí TOP 20.

Náš tip

Výsledky závodu - 25_event_result_q3u8sr.pdf

#45 TOMÁŠ KOHÚT (jezdec) – „Z víkendu na ADACu jsem nebyl nadšený. V sobotu jsem se dostal do hlavních závodů ze 13. místa ve skupině. Trať mi nevyhovovala a trápil jsem se s nastavením motorky. V týdnu mě čeká pár testů, kde zapracuji na lepším nastavení podvozku a věřím, že v Kramolíně se předvedu v lepším světle. Jsem rád, že i přes všechno negativní se vracím domů ve zdraví, jelikož na trati bylo opravdu hodně pádů a zranění. V této sezóně mě čeká ještě pár velkých závodů, kde chci ukázat, že mám na víc. Držte palce!"

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist