Krajčovič po vítězství v Pardubicích doufá ve světový titul ve flattracku

Lepší scénář si snad nemohl vymyslet. Své vůbec první vítězství ve světovém šampionátu flattracku vybojoval Ervín Krajčovič o víkendu v Pardubicích. Ve finálové jízdě od začátku vedl a podařilo se mu porazit Američana Sammy Halberta. Na něho ztrácí v celkovém pořadí před posledním závodem v Maďarsku sedm bodů. „To znamená, že v závěru seriálu musím znovu vyhrát a Halbert nesmí skončit na lepším než čtvrtém místě. Pokusím se o to, chci titul znovu vybojovat,“ prohlásil Ervín Krajčovič, úřadující světový šampion ve flattracku.

Sobotní závody v Pardubicích byly velice náročné nejen pro závodníky, ale také pro pořadatele. Dlouho pršelo, trať byla mokrá. „Zrušily se tréninky, protože dráha byla hodně zablácená. Nakonec ji organizátoři dostali do kondice, jízda na ní byla čím dál lepší,“ popsal Krajčovič, který postoupil do finále ze druhého místa. Přitom spokojený s výkonem nebyl. „Udělal jsem strašně moc chyb, snad jako za celou sezonu.“

Do finále s týmem změnil nastavení zadního tlumiče, což se mu vyplatilo – motorka značně zrychlila. Závěrečná jízda byla však pořádně dramatická a hlavně zdlouhavá. „Odjeli jsme ji až na šestý pokus, protože jízdu přerušilo pět pádů. Nedostali jsme se dál než do třetího kola, celé finále trvalo půl hodiny, což je naprosto nestandardní,“ popisoval Krajčovič, který doposud sbíral na stupních vítězů druhá nebo třetí místa. Až v Pardubicích to po třech sezónách ve světovém šampionátu prolomil po suverénním výkonu.

„Trefoval jsem dobrou stopu, do zatáčky jsem vjížděl pokaždé jako první. V jeden moment jsem se podíval za sebe a měl 20 metrů náskoku, což mě překvapilo. Nemohl jsem se pak dočkat cíle. Čekání na triumf se vyplatilo, lépe to naplánovat nešlo,“ liboval si Krajčovič, jehož cílem je stále obhajoba titulu. Poslední možnost má v sobotu, kde se šampionát přesouvá do maďarského Debrecenu. A matematika je jasná – český jezdec musí vyhrát, Američan Halbert musí skončit čtvrtý a hůře.

„Bude záležet na tom, jak si vše srovná v hlavě. Nesmí vytvořit hloupost nebo chybu. Když skončí čtvrtý, budeme mít stejný počet bodů a rozhoduje tak lepší výsledek v posledním závodě, což by mi vyhovovalo. Je to stále otevřené, budu rozhodně bojovat,“ vyhlásil Krajčovič, který je zároveň manažerem dakarského týmu Orion – Moto Racing Group. A tak má logicky v tomto období velký frmol.

Krajčovičovy výsledky ve FIM Flattrack šampionátu 2024
Itálie (BOVES CUNEO) ... 4.místo
Německo (MEISSEN) ... 2.místo
Velká Británie (KINGS LYNN) ... 2.místo
Francie (MORIZES) ... 3.místo
ČESKO (PARDUBICE) ... 1.místo
Maďarsko (DEBRECEN) ... ?

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist