Česká GP má na startu France a A. Drymla

V sobotu čeká Prahu velká motoristická událost, na Markétě se pojede už tradiční plochodrážní Mitas Grand Prix České republiky, čtvrtý závod letošního seriálu mistrovství světa. Největší radost domácím fanouškům udělal fakt, že se kromě majitele divoké karty Josefa France na startu objeví i další Čech Aleš Dryml.

Populární pardubický jezdec Aleš Dryml nahradí zraněného stálého jezdce Grand Prix Darcyho Warda z Austrálie, bývalého juniorského mistra světa, který si nedávno zlomil lopatku. Pokud se nedá zdravotně včas do pořádku, není vyloučeno, že místo něj pojede Dryml i za dva týdny Grand Prix v britském Cardiffu. Dryml se vrací do bojů Grand Prix České republiky po osmi letech. V roce 2005 jel v Břevnově na divokou kartu a skončil patnáctý. Další Češi mohou v sobotu v případě potřeby zasáhnout do dění jako náhradníci. Určeni byli Václav Milík a Zdeněk Holub. Josef Franc okusil atmosféru pražské GP už vloni a vedl si velmi zdatně, když sedmým místem udělal nejlepší český výsledek za mnoho let. „Vážím si toho, že mohu jet, chci potvrdit, že si to zasloužím. Rád bych zopakoval loňský výsledek, nejlépe i o něco vylepšil, ale jsem si vědom, že se to nemusí povést. Ale udělám pro to všechno,“ uvedl čtyřiatřicetiletý Franc.
Seriál Grand Prix vede po odjetých závodech na Novém Zélandě, v polské Bydhošti a švédském Goteborgu mistr světa z roku 2010, polský veterán Tomasz Gollob. Ten ještě sice letos nevyhrál žádné finále, ta se stala postupně kořistí dalšího Poláka Jaroslawa Hampla a dvakrát Rusa Emila Sajfutdinova ale pravidelně sbírá vysoké body. Zatím jich má na svém kontě 40, o dva víc než dvojice Sajfutdinov, Hampel. Čtvrtý je dost překvapivě Brit Tai Woffinden, který si do Prahy veze 35 bodů. Gollob to na Markétě umí a v posledních třech letech nechyběl nikdy ve finále. V roce 2010 dokonce vyhrál. Jeho krajan Hampel byl v Praze ve finále už šestkrát, ale ještě nezvítězil. Otazník visí nad Dánem Nicki Pedersenem, který má ze závodu v Goteborgu zlomenou ruku, ale rozhodně chce jet. Nechal si udělat speciální dlahu, aby mu zpevnila ruku. Úplně v pořádku není ani vítěz z Markéty z roku 2011 (v tom roce získal i světový titul), americký veterán Greg Hancock. Ještě připomínáme pořadí GP ČR z roku 2012: Nicki Pedersen, Jason Crump, Tomasz Gollob, Greg Hancock. Závody na Markétě začínají v sobotu od 19 hodin, vstupenky se dají pořídit v cenách od 680 do 2500 korun.

Stav MS po třech závodech

1 #4 Tomasz Gollob Polsko 40
2 #5 Emil Sayfutdinov Rusko 38
3 #10 Jaroslaw Hampel Polsko 38
4 #14 Tai Woffinden Velká Británie 35
5 #2 Nicki Pedersen Dánsko 34
6 #1 Chris Holder Austrálie 33
7 #12 Matej Zagar Slovinsko 28
8 #3 Greg Hancock USA 27
9 #13 Niels-Kristian Iversen Dánsko 26
10 #15 Darcy Ward Austrálie 25
11 #8 Andreas Jonsson Švédsko 18
12 #6 Antonio Lindback Švédsko 17
13 #7 Fredrik Lindgren Švédsko 17
14 #11 Krzysztof Kasprzak Polsko 13
15 #9 Martin Vaculik Slovensko 12

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)
Milan Zajíc - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist