Dymokurský okruh 2013

Když se v roce 1982 stěhovali pořadatelé z Městce Králové na novou trať nedaleko Poděbrad, jednalo se právě o Dymokury. Ty ještě zažily éru závodníků devadesátých let a v roce 1998 tam odjeli poslední ročník. Našlo se dost lidí, kteří v posledních letech na tuto dobu vzpomínalo a pár z nich v koutku duše přemýšlelo, zda je nějaká šance tento stav změnit … .

Po patnácti letech Dymokurský trojúhelník znovu ožívá!

Road Racing Club ze Dvora Králové by chtěl na historii tohoto okruhu letošním 17. ročníkem navázat. V minulosti se zde předvedlo mnoho slavných jmen. Rádi bychom jmenovali všechny, ale jako dobrý příklad snad postačí třeba Pavol Dekánek, Bohumil Staša, Petr Hlavatka, Jan Bartůněk, Zbyněk Havrda nebo třeba Karel Hanika starší v letech osmdesátých až po jména jako Petr Šale, Michal Bursa, Ondřej Lelek, Jarda Huleš, Tomáš Foukal nebo Radek Urbanec v letech devadesátých.

Dymokury byly už tehdy jedním z nejbezpečnějších přírodních okruhů u nás díky svému umístění, a to platí dodnes. Okruh je 3210m dlouhý, šíře je mezi 7 až 12 metry a asfaltový povrch je ve velmi dobrém stavu. Kromě jednoho retardéru si závodníci povodí svoje motocykly šesti pravými a čtyřmi levými zatáčkami. Trať se dotýká jen jedním cípem Dymokur, takže vede téměř úplně mimo zástavbu. Cíl bude na stejném místě jako v minulosti a depo bude taktéž vedle prostoru startu a cíle.

Je to skvělá příležitost pro všechny závodníky, kteří chtějí „přírodu“ zkusit, protože na start je možné se postavit i s jednorázovou licencí, kterou může jezdec vyřídit na místě za Kč 300,- (musí doložit lékařskou prohlídku a alespoň nějaké zkušenosti třeba z agenturního ježdění). Pořadatelé akceptují všechny národní a mezinárodní licence všech federací.

Vypsány jsou všechny zásadní třídy od 125SP a GP, 250 SP a GP, SuperMono, SuperTwin a 400SS až po divácky nejžádanější volnou do 600 a nad 600ccm! Třešinkou pak je mezi těmito novodobými stroji třída Klasik 250+350+500 do roku 1979!

Nejen závodníky určitě potěší, že v Dymokurech budou nejdelší tréninky ze všech přírodních okruhů, a závody budou vypsány na 18 až 22 kol!


Startovné je Kč 2000,- bez rozdílu tříd a při dvojitém startu pak každé další startovné Kč 1100,-. Ve startovném je započítána částka Kč 300,-, která je odvedena na pojištění odpovědnosti. Na vítěze pak čeká velmi pěkné věcné ohodnocení. Uzávěrka přihlášek je 23.9. 2013. Pořadatel ale bude akceptovat přihlášku jezdce i na místě.

Už teď můžeme prozradit, že nás asi čeká velmi napínavý souboj ve třídě 600ccm mezi Markem Červeným a Michalem Indi Dokoupilem a uvidíme, jestli do tohoto klání zasáhne ještě někdo další z přihlášených jezdců, třeba v Kyjově dobře jedoucí Olin Hanák. Přihlášení jsou i téměř všichni jezdci bodující ve třídě 125GP, takže se snad opět dočkáme přetahované o první místo mezi Patrikem Kolářem a René Lhosem. V závodě litrů určitě nebude tak silná zahraniční konkurence, jako byla v Těrlicku, takže jsme už teď zvědaví, kdo si povede v této třídě na rychlé dymokurské trati nejlépe. Zahraniční jezdci ale v jiných třídách určitě chybět nebudou. Reného považujeme už za domácího jezdce, ale jeden z prvních přihlášených byl například Francouz Eric Lédebile, který se do Dymokur opravdu hodně těší.

Tímto bychom Vás rádi pozvali na letošní ročník Dymokurského trojúhelníku, který je na programu ve dnech 5. a 6.října 2013. Na Moravě se letos odjelo opět nejvíce závodů, ale mnoho fandů roadracingu to má daleko, a tak jsou nejen pro ně Dymokury skvělou příležitostí. Přijeďte podpořit český motocyklový sport a naše závodníky, kteří začnou psát novou historii tohoto nezapomenutelného okruhu.

Vstupné pro diváky bude v sobotu za Kč 100,- neděli Kč 150,- nebo za celý víkend Kč 200,- na osobu. Děti do deseti let jsou samozřejmě zdarma. K dispozici bude v prodeji program za Kč 39,-.

O komentář se postará známý komentátor MotoGP Václav Svoboda.

Pokud máte zájem o další informace, nebo chcete poslat přihlášku, kontaktujte Road Racing Club na emailu: info@roadracingclub.cz

Přihlášky, propozice závodu nebo žádost o licenci najdete na stránkách www.roadracingclub.cz

Těšíme se na Vás!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist