Velká cena Bohumila Staši rozhodne o motocyklových mistrech

Masarykův okruh o tomto víkendu 28. a 29. září hostí poslední podnik tuzemské motocyklové sezóny na přírodních okruzích. Čtvrtý ročník Velké ceny Bohumila Staši nabídne účast tří stovek jezdců napříč současnými i historickými kategoriemi.

„Ve dvou dnech je na programu celkem 14 závodů. Kromě soudobých závodních tříd se návštěvníci mohou těšit na ostrá klání historických motocyklů, což je vždy vítané a atraktivní zpestření programu,“ zve na závěrečný motocyklový víkend letošní sezóny výkonný ředitel společnosti Automotodrom Brno Miroslav Bartoš. Předběžná startovní listina slibuje účast jak vzácných strojů z roku 1964 a novějších, tak klasických superbiků z let 1994 až 2002.

Rozhodnuto je v nejsilnější kubatuře Superbike. Aktuálního lídra Michala Práška už nemůže v celkovém hodnocení ohrozit druhý Tomáš Borovka, ani třetí v pořadí Tomáš Milichovský. Pro titul si v Brně dojede i Marek Červený ve třídě Supersport Open. Červený si během sezóny vybudoval dostatečný náskok před dvojicí pronásledovatelů Tomáš Svitok a Karel Brandtner.

O vítězích nejslabších kubatur se naopak rozhodne až ve dvou víkendových závodech na Masarykově okruhu. Třídu 125 SP vede Marek Zima s náskokem 31 bodů na druhého Jiřího Bursu. 20bodový náskok obhajuje Oldřich Podlipný před Patrikem Kolářem v kubatuře 125GP.

Bitvu o každý bod nabídne kategorie Twin. Vedoucí jezdec Martin Hrstka se bude snažit uhájit skromný náskok pěti bodů před druhým Ľudovítem Krušinou a třetím Petrem Najmanem, který ztrácí bodů osm.

Do závodů promluví početná skupina současných členů a odchovanců juniorského závodního týmu Masarykova okruhu. V kategorii Supersport 300 je to Daniel Tureček, představí se i Jan Gurecký, Lukáš Záleský, Jan Verner nebo Matouš a Vojtěch Kární.

Program Velké ceny Bohumila Staši začíná v pátek volnými tréninky, sobota a neděle bude patřit kvalifikacím a závodům. Diváci mohou dění na trati sledovat z přírodní tribuny C a ze sedadlových tribun u cílové rovinky. Pro návštěvníky bude přístupný i paddock. Vstupenky zájemci pořídí v termínu konání akce na pokladnách Masarykova okruhu. Jednodenní vstupné vyjde na 300 korun, víkendová vstupenka na 500 korun. Děti do 12 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma.

V ceně vstupného je i možnost navštívit minibikovou dráhu Masarykova okruhu, kde se ve stejném termínu uskuteční finále Minimotocupu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0 Kč od 0 uživatelů.



TOPlist