Na Masarykův okruh míří mezinárodní šampionát Alpe Adria

Automotodrom Brno o tomto víkendu 6. a 7. července hostí mezinárodní motocyklový šampionát Alpe Adria. Program nabídne celkem 16 závodů včetně královské kubatury Superbike, retro kategorie Vintage nebo ryze ženský podnik FIM Women’s European Championship. Pro diváky je vstup na Alpe Adrii zcela zdarma.

„Alpe Adria je na poli evropských motocyklových závodů zavedenou značkou a velmi nás těší, že ji po roce na Masarykově okruhu můžeme znovu přivítat. Už loni se ukázalo, že nový promotér dělá dobrou práci, organizace měla vysokou úroveň a závody byly divácky atraktivní. Fanoušky určitě potěší, že je vstup na tribuny zcela zdarma,“ zve na nadcházející závodní víkend předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová. Návštěvníci se mohou těšit z volného vstupu nejen na přírodní a sedadlové tribuny; přístupný bude i paddock.

Čelu pořadí kategorie Superbike vévodí po čtyřech odjetých závodech Michal Filla, který se pokusí navýšit aktuální, téměř 40bodový, náskok. „V letošní sezóně se mi daří zlepšit své osobní maximum na každé trati, spokojený jsem i s výkonností v porovnání s ostatními. A teď je na řadě Brno. Uděláme všechno proto, abychom vyhráli. Je to můj domácí závod, přijde hodně známých, tak se samozřejmě budu chtít předvést,“ hodnotí Filla, který bude první pozici hájit zejména před dvojicí nejbližších pronásledovatelů Hannesem Schafzahlem a Milošem Čihákem.

I na startovní rošty dalších tříd se postaví pro českého fanouška zajímavá jména. V kategorii Stock 1000 se představí Karel Pešek, do průběhu kubatur SSP600-NG a SSP 300 promluví například odchovanci juniorského závodního týmu Masarykova okruhu Jonáš Kocourek a Daniel Tureček.

Náš tip

Časový harmonogram - programme_round3_2024_29062024.pdf

Závodnímu dění mohou fanoušci zdarma přihlížet z přírodní tribuny C, sedadlových tribun v prostoru startu a cíle a v paddocku. V rámci doprovodného programu bude po celý víkend k dispozici motokárová dráha.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist