Rakouský mistrák jako testování ...

Jako test před posledním podnikem MČR pojal Tomáš Mikšovský nedělní závod rakouského mistráku. Testy dopadly výborně, třešničkou na dortu pak bylo Tommyho vítězství v závodě třídy STK 1000.

"Celý náš tým se minulý čtvrtek přestěhoval na okruh Hungaroring, kde se konalo rakouské mistrovství silničních motocyklů, a my tento termín využili k testování motocyklů na poslední závod českého mistráku, který se jede začátkem září právě na tomto okruhu. Testování bylo zaměřeno na správnou volbu pneumatik, ale především jsme se soustředili na vhodné nastavení podvozku motocyklů, proto jsme zde měli dostaveníčko s Janem Halbichem, se kterým jsme celé dva dny usilovně pracovali na nastavení celé motorky a myslím si, že jsme se posunuli o velký krok vpřed. Na pátečním a sobotním programu bylo mnoho volných testovacích jízd a v sobotu ještě dva kvalifikační tréninky třídy STK 1000."
"V původním plánu byl odjezd stanoven na sobotní večer, ale po krátké diskusi jsme se rozhodli absolvovat i nedělní závod, který se jel na 12kol a porovnat časy dosažené zde při prvním letošním závodě MČR a tímto závodem. Startovní pole rakouského šampionátu není početné, ale jména jako Andreas Meklau nebo Gunther Sendlhofer slibovali kvalitní závody, alespoň na samotné špici. V kvalifikačních trénincích jsem si vybojoval druhé místo na startovním roštu hned za zkušeného jezdce Andy Meklaua, který také sedlá novou Yamahu. Start se mi povedl výborně a během prvních kol jsem si udělal menší náskok. Konstantními a rychlými časy jsem si náskok neustále dokázal držet a zvítězil tak v rakouském mistrovství třídy STK 1000 před favoritem Meklauem, který protnul cíl o 1,311s později a dalším rakouským jezdcem Herbertem Reiterlehnerem. Závod hodnotím velice kladně ne z pohledu umístění, ale z pohledu dosažených časů během celého závodu."

"Výsledkem je spokojenost celého týmu a dobrý základ na velmi důležitý poslední závod MČR, kde jsme čtyři potencionální adepti na zisk titulu ve třídě STK 1000. Závěrem bych chtěl poděkovat majiteli týmu Robovi, který mě a Jarovi Černému, který naopak zvítězil ve třídě SSP, umožnil toto testování. Velké poděkování patří za spolupráci také Janu Halbichovi, který přijel společně se svými mechaniky podpořit náš tým. V neposlední řadě bych rád poděkoval mechaniků za perfektně připravený motocykl během celého testování."

Výsledky kategorie STK 1000:

1. Tomáš Mikšovský (CZE) 22:33"388
2. Andreas Meklau (AUT) +1,311
3. Herbert Reiterlehner (AUT) +20,056
4. Rene Veit (AUT) +20,277
5. Gunther Sendlhofer (AUT) +37,940
Spoustu zajímavých informací naleznete i na Tommyho oficiálních stránkách www.tomasmiksovsky.com

Informace o redaktorovi

Tomáš Mikšovský - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist