V Cadwell Parku vyhrál Haslam s Ellisonem, Smrž na bodech

Úvodní dva dny závodního víkendu v Cadwell Parku jasně ovládl Shane Byrne, nicméně v den závodu neměl štěstí a plný počet bodů za vítězství si na konto připsal Leon Haslam s Jamesem Ellisonem. Český závodník Jakub Smrž neměl vůbec snadný víkend, ale nakonec stačil vybojovat dva body za čtrnácté místo z druhého závodu. Devátý podnik sezony je na programu druhý víkend v září na okruhu Silverstone.

Moc dlouho si závod neužil Dan Linfoot (Honda Racing), který spadl krátce po startu, zranil si prsty pravé ruky a do druhého závodu už nenastoupil. O vítězství usiloval Shane Byrne (Be Wiser Ducati), kteý startoval z pole position. V jednu chvíli měl obhájce titulu pěkně horkou chvilku, kterou sice úspěšně ustál, ale propadl se pořadím a nakonec byl rád za třetí místo. Z vítězství se radoval Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), který ustál ataky svých soupeřů a vyhrál finální souboj s Jake Dixonem (RAF Reserves Kawasaki) o 0,131 sekundy.

Sedmý Michael Laverty (McAMS Yamaha) zaznamenal nejlepší výkon dosavadní části sezony a devátý Tommy Bridewell (Team WD-40 Kawasaki) získal pro tým nejlepší výsledek roku. Jakub Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW) startoval devatenáctý (nestartoval John Hopkins) a cílem projel sedmnáctý, dvě sekundy před Sylvainem Guintolim (Bennetts Suzuki).

MCE Insurance British Superbike Championship – Závod (1) Top10
Neděle, 20.srpna 2017 - Cadwell Park, Velká Británie

1 – Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – 26'19.792
2 – Jake Dixon – RAF Reserves Kawasaki – +0.131
3 – Shane Byrne – Be Wiser Ducati – +0.404
4 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – +0.689
5 – Jason O'Halloran – Honda Racing – +1.106
6 – Lee Jackson – Smiths Racing BMW – +1.224
7 – Michael Laverty – McAMS Yamaha – +4.247
8 – Christian Iddon – Tyco BMW – +4.311
9 – Tommy Bridewell – Team WD-40 Kawasaki – +4.502
10 – James Ellison – McAMS Yamaha – +4.754
...

První místo na startu druhého závodu superbiků patřilo Lee Jacksonovi (Smiths Racing BMW), druhý startoval Shane Byrne (Be Wiser Ducati) a třetí James Ellison (McAMS Yamaha). Vítěz prvního závodu Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) startoval až osmý.

Závod byl pohromou pro favority, protože Shane Byrne musel odstoupit kvůli poruše a Leon Haslam kvůli poruše převodovky vyjel mimo trať, kde havaroval. Naopak výborně si vedl Lee Jackson, který vůbec poprvé startoval z pole position, zajel nový rekord okruhu a získal své první umístění na stupních vítězů, když cílem projel druhý.

Vítězem druhého závodu byl jezdec tří ladiček James Ellison (McAMS Yamaha), který měl v jednu chvíli co dělat, aby motorku udržel na dráze, ale dokázal se probít polem jezdců a získat maximum bodů. Třetí byl Peter Hickman (Smiths Racing BMW), jenž pro svůj tým zajistil společně s Lee Jacksonem jejich první double na stupních vítězů.

Český závodník Jakub Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW) do závodu vyrazil sedmnáctý a v cíli bodoval čtrnáctým místem. „Věděli jsme, že to tady bude těžký,“ řekl Jakub Smrž. „Od roku 2013 jsem tu jel jen třetí závody. Není to trať, která mi sedí a ani jsem se necítil stoprocentně po těžkých pádech v Brands Hatch a Thruxtonu.“

„V průběhu volných tréninků jsem si zlepšil osobák a pak přišel další těžký pád v kvalifikaci. Do závodů jsem byl opět pomlácenej. V obou jízdách se mi povedl start a první kolo, ale v prvním závodě jsem byl vytlačený do trávy a propadl se na dvacáté místo. To jsem následně zachránil na konečné sedmnácté a opět si zlepšil osobák.“

„Do druhé jízdy tým vymyslel velkou změnu, abychom odstranili můj dlouhodobý problém s pocitem při brzdění a v nájezdech. Fungovalo to! Dlouho jsem se zasekl za Suzuki, která byla moc rychlá na to, abych byl v těsném kontaktu na předjetí, ale nakonec se povedlo a konec závodu byla má nejrychlejší kola, přičemž poslední kolo bylo nejrychlejší v závodě a za celý víkend.“

„Dva body k tomu jako bonus, takže za dané situace slušný konec. Teď mám dva týdny pauzu, abych se dal dohromady a čeká nás Silverstone, kde to mám rád. Dnešní závod nám dal hodně informaci pro další zlepšení motorky. Díky celému týmu za skvělou práci a všem fanouškům za podporu !!!“

MCE Insurance British Superbike Championship – Závod (2) Top10
Neděle, 20.srpna 2017 - Cadwell Park, Velká Británie

1 – James Ellison – McAMS Yamaha – 26'12.941
2 – Lee Jackson – Smiths Racing BMW – +0.696
3 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – +2.237
4 – Jason O'Halloran – Honda Racing – +5.739
5 – Christian Iddon – Tyco BMW – +6.010
6 – Tommy Bridewell – Team WD-40 Kawasaki – +7.501
7 – Josh Brookes – Anvil Hire TAG Yamaha – +7.670
8 – Michael Laverty – McAMS Yamaha – +10.336
9 – Glenn Irwin – Be Wiser Ducati – +10.367
10 – Sylvain Guintoli – Bennetts Suzuki – +15.830
...

MCE Insurance British Superbike Championship 2017 (Top6)

1 – Shane Byrne – Be Wiser Ducati – 219
2 – Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – 209
3 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – 193
4 – Jason O'Halloran – Honda Racing – 178
5 – Josh Brookes – Anvil Hire TAG Yamaha – 167
6 – Luke Mossey – JG Speedfit Kawasaki – 161

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist