V Snettertonu slavil Byrne, Smrž bral osm bodů

Oba závody britského mistrovství superbiků (BSB) vyhrál v Snettertonu lídr průběžného hodnocení Shane Byrne z týmu Rapid Solicitors Kawasaki. Český motocyklový závodník Jakub Smrž potom, co v sobotu zajel na perfektní třetí místo do první řady, první závod nedokončil a ve druhém bodoval osmým místem, takže je nyní průběžně dvanáctý.

Do prvního závodu startoval Jakub Smrž třetí, což slibovalo zajímavou podívanou také z pohledu českého fanouška, ale bohužel ta netrvala dlouho, protože už v prvním kole poslal českého závodníka Ducati k zemi Francouz Julien Da Costa (Honda Racing). Hned v další zatáčce kolidovala dvojice Ben Wilson s Michaelem Rutterem a na dráhu musel Safety Car v podobě Nissanu GT-R.

„Škoda ... Warm up jsme jeli na starých gumách ze včera a všechno fungovalo. Ale jsou to hold závody a takové věci se stávají. Mám naražené zápěstí, kotník a zadek. Nic ale hrozného ;-)“ uvedl po prvním klání Jakub Smrž.

První závod nakonec vyhrál Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki) před Australanem Joshem Brookesem (Milwaukee Yamaha) a Jamesem Ellisonem (Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki). V průběžném hodnocení Byrne vedl náskokem pětatřiceti bodů před Brookesem a třetím Ellisonem, jemuž na druhé místo scházelo jen pět bodů.
British Superbike Championship, Snetterton (TOP10)
Neděle, 15.června 2014 - 1.závod (16kol)

1 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki – 30´13,693
2 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +4.133
3 - James Ellison - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +4.882
4 - Tommy Bridewell - Milwaukee Yamaha - +6.839
5 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +12.073
6 - Chris Walker - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +19.202
7 - Dan Linfoot - Quattro Plant Kawasaki - +19.271
8 - Patric Muff - Bathams BMW - +19.519
9 - John Hopkins - Tyco Suzuki - +19.797
10 - Josh Waters - Tyco Suzuki - +27.291
Ve druhém závodu chtěl Shane Byrne získat double, ale neměl to vůbc snadné, protože se o vedoucí pozici se neustále přetahoval s Joshem Brookesem. Australan ale ve třináctém kole havaroval a to Byrnemu otevřelo cestu za jeho letos pátým triumfem. O druhé místo bojovala dvojice James Ellison a týmový kolega Brookese Tommy Bridewell (Milwaukee Yamaha). Bridewell nakonec na Ellisona nestačil a cílem projel třetí. Přesto velmi spokojen, protože získal své první umístění na stupních vítězů.

Jakub Smrž do druhého závodu startoval z dvanácté pozice a nějakou dobu se pohyboval na jedenáctém místě. Snažil se dostat do první desítky a brzy získal tempo, které jeli jezdci do pátého místa. Po nehodě Australana Brookese se jezdec stáje Millsport Ducati posunul na deváté místo a cílem závodu nakonec projel osmý, necelé dvě desetiny za Johnem Hopkinsem (Tyco Suzuki).

Po třetím kole seriálu vede průběžné hodnocení Shane Byrne před Jamesem Ellisonem, který se posunul na druhé místo a třetím v pořadí Joshem Brookesem. Jakub Smrž je dvanáctý.
„Jedno osmé místo po zisku první řady v kvalifikaci rozhodně není to, co jsme si představovali,“ řekl Jakub Smrž. „V prvním závodě jsem cizí vinou skončil už ve druhé zatáčce. Do druhé jízdy jsem tedy startoval z dvanáctého místa, a i když byl start dobrý, tak v úvodu závodu jsem se nemohl dostat do tempa.“

„Celý den jsem neseděl na motorce a dělal jsem dost chyb. Pak jsem se dostal do tempa a docvakl se na sedmého a šestého, jenž to už bylo pozdě. Je to škoda, mohlo to být o hodně lepší! Bohužel štěstí se k nám dnes otočilo zády, což jsou závody. Motorka fungovala výborně, takže v Knockhillu snad bude méně smůly ;-)“


British Superbike Championship, Snetterton (TOP10)
Neděle, 15.června 2014 - 2.závod (16kol)

1 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki - 29´00,693
2 - James Ellison - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +2.164
3 - Tommy Bridewell - Milwaukee Yamaha - +3.631
4 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +9.210
5 - Julien Da Costa - Honda Racing - +13.509
6 - Dan Linfoot - Quattro Plant Kawasaki - +17.539
7 - John Hopkins - Tyco Suzuki - +17.709
8 - Jakub Smrž - Millsport Ducati - +17.868
9 - Josh Waters - Tyco Suzuki - +37.868
10 - Richard Cooper - Anvil Hire TAG Kawasaki - +37.941

British Superbike Championship – průběžné hodnocení:

1 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki - 145 bodů
2 - James Ellison - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - 100
3 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - 85
4 - Tommy Bridewell - Milwaukee Yamaha - 69
5 - Dan Linfoot - Quattro Plant Kawasaki - 51
...
12 - Jakub Smrž - Millsport Ducati - 26

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist