FIM CEV – Valencie pořádá o víkendu druhý podnik sezony

Mistrovství světa juniorů FIM CEV Repsol Moto3, mistrovství Evropy FIM CEV Repsol Moto2 a European Talent Cup (ETC) má o nadcházejícím víkendu na programu druhé kolo sezony. Tentokrát se pojede ve Valencii a po dva závody v neděli absolvují jezdci seriálů Moto3 a ETC.

V úvodním podniku sezony jeli jezdci FIM CEV Repsol Moto3 jen jeden závod, takže pořadí průběžného hodnocení kopíruje výsledek klání v Estorilu. Lídrem je Manuel Pagliani (Leopard Racing), druhým v pořadí je Raul Fernandez (Ángel Nieto Team). Český závodník Filip Salač (Czech Talent Team Cuna De Campeones) je po úvodním závodě sezony na osmé pozici a ve Valencii bude jeho cílem se posunout o něco výš pořadím. Tento závod je důležitý také z toho důvodu, že hned další týden pojede v Jerezu úvodní podnik Red Bull Rookies Cupu, takže skvělá možnost získat v sedle motorky potřebnou jistotu.

V evropském seriálu FIM CEV Repsol Moto2 je lídrem průběžného hodnocení Jesko Raffin (Swiss Innovative Inverstors Junior Team), který má na kontě jednačtyřicet bodů, o jeden víc jak druhý Augusto Fernandez (EasyRace). Jen šest bodů na vedení ztrácí třetí Ivo Lopes (ENI-Motor7-Pequeno Motos). Jezdci šestistovek jeli dva závody v Estorilu, tentokrát mají na programu jen jedno klání.

Pořádně nabité pole je v kategorii mladých talentů European Talent Cup (ETC). Tam je sobotní kvalifikace dokonce rozdělena na dvě části a kombinace časů pak určí pozice na startu. Lídrem průběžného hodnocení je po dvou úvodních kláních z Estorilu Julian Giral (Talent Team Estrella Galicia 0,0), čtyři body ztrácí druhý Barry Baltus (Reale Avintia Academy). V této kategorii je na provizorní startovní listině hned trojice českých závodníků – průběžně patnáctý Ondřej Vostatek (IGAX Team), Filip Řeháček (IGAX Team) a Matyáš Konečný (MK Racing Team).

Přímé přenosy z dne závodu – 29.dubna 2018.

FIM CEV REPSOL – Valencie (SPA) 2018
Neděle, 29.4. - Harmonogram závodů

11:00 – Moto3 – Závod (1)
12:00 – European Talent Cup – Závod (1)
13:00 – Moto2
14:00 – Moto3 – Závod (2)
15:00 – European Talent Cup – Závod (2)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist