Mira Popov testoval v Cartageně

Český jezdec Miroslav Popov testoval minulý týden motocykl FTR kubatury Moto3 za španělský tým WildWolf, který letos jezdil šampionát CEV s Juanfranem Guevarou a Josepem Rodriguezem.

Český talent jezdil s motocyklem vybaveným šasím FTR a s motorem Honda. Zatímco dopoledne se náš jezdec seznamoval s novým bikem, který byl pochopitelně úplně jiný, než letošní motocykl Mahindra, se kterou absolvoval jak starty v italském šampionátu CIV, tak i závody Grand Prix jako náhradník za stabilní jezdce této indické továrny. V odpoledním testování se Mira Popov dostal na časy traťového rekordu této kubatury.
A jaký je tedy další pravděpodobný jezdecký vývoj Miry Popova na nejbližší období: "Chceme jet v příštím roce CEV (španělský šampionát - pozn. Bosso) a v následující sezoně potom stabilně závody Grand Prix. Vše ale záleží na sponzorských penězích. Na jednu sezonu v CEVu  potřebujeme 150 000 Euro, momentálně jich Mirův manažer už 80 sehnal.", vysvětluje aktuální situaci Mira Popov sr.

Ačkoliv měl 17-letý Mira Popov různé nabídky do evropského šampionátu stocků 600, či do FIM CUPu 1000 ccm, respektive do CEV Moto2, je i nadále jeho prioritou závodění v Moto3.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist