V Barceloně bodoval Popov šestým místem

Tento víkend jsme absolvovali další závody CEV Repsol, tentokráte na okruhu v Montmelo, nedaleko Barcelony. Víkend ale nezačal dobře. V pátek jsme měli problémy s elektronikou. Na vině bylo pádové čidlo, které se poškodilo při pádu v minulém závodě. Při prudkém brzdění docházelo k vypínání motoru. Po výměně čidla jsme řešili problémy s nastavením podvozku.

V sobotních kvalifikacích se bohužel nepodařilo zajet lepší čas než na třináctou startovní pozici. Start do závodu se Mírovi povedl perfektně a postupně se propracoval během prvního kola na pátou pozici. Bohužel závod byl po prvním kole přerušen a po krátké přestávce se startovní procedura opakovala, přičemž závod byl zkrácen na pouhých devět kol.

Situace po startu se opakovala jako v případě prvního startu a Míra se propracoval do vedoucí skupiny. Do druhého kola závodu vjížděl na šesté pozici. Ve druhém kole se bohužel po chybě propadl na desáté místo a musel se znovu probojovávat vpřed. Do konce závodu se mu podařilo probojovat na šestou pozici, na které projel cílem zkráceného závodu. Míra v tomto závodě opět ukázal svoji bojovnost, výborné starty a i přes start ze zadních pozic schopnost najít si skuliny, kterými se dokáže probojovat vpřed.
Tým se nyní přesouvá na další okruh ve Španělsku, tentokrát do Albacete, kde stráví následujících čtrnáct dní. V úterý a ve středu se na tomto okruhu uskuteční oficiální CEV test. O víkendu 20. až 22. června zde jede svůj další závod Filip Salač ve třídě Pre-Moto3 a následující víkend 4. až 6. července se zde koná další díl seriálu CEV Repsol.

Víkend v Barceloně Miroslav Popov komentoval slovy: „Dnešní víkend na okruhu v Montmeló bych hodnotil jako hodně špatný. Nehledě na problémy s elektronikou v pátek, kde jsme kvůli vypínání motoru najeli sotva pár kol, tak na problémy s podvozkem které nás provázely celou dobu.“

„V sobotních kvalifikacích jsem na nastavení nedokázal zajet lépe než na třináctou pozici, což pro start do závodu nebylo vůbec pozitivní startovat z páté řady. Nicméně po opakovaném startu se mi start znovu celkem povedl a z prvního esíčka jsem odjížděl na páté pozici. Ale po dost velkých problémech, které se celý závod opakovaly skoro na každém výjezdu ze zatáček, jsem odpadl z první skupiny, když jsem skončil mimo trať. Zkoušel jsem se vrátit zpět, ale s nastavením jsem nebyl schopný jet rychleji. Nakonec to dalo na šesté místo, což je sice lepší než minule, ale s výsledkem nejsem moc spokojen. Moje cíle jak v kvalifikaci, tak v závodě byly přeci jenom trochu jinde.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist