Faubel: Odchod z Moto3

Sezona 2012 byl pro Hectora Faubela sezonou, na kterou by nejraději brzy zapomněl. Svou budoucnost vidí vicemistr světa z roku 2007 v závodech superbiků.

Hector Faubel určitě ví, o čem mluví, když je řeč o Moto2- nebo o Moto3. Dnes 29-letý Španěl jezdil pravidelně v šampionátu Grand Prix od roku 2002 až po 2012. Nejlépe se mu dařilo v sezonách v kubatuře do 125-ccm, když skončil celkově třetí a druhý.
"V každém roce jsem vyhrál nějaký závod, nebo skončil aspoň na podiu. Ovšem poslední sezona byla doslova katastrofou", říká Španěl, který po 11 sezonách hledá novou závodnickou výzvu.

Po 13. místě v Misanu opustil tým Mapfre-Aspar, a vrátil se až v sezonním finále ve Valencii, kde na Hondě týmu Andalucia JHK Laglisse dojel pátý: "Největším rozdílem byl můj motocykl. Abych byl přesný, tak jsem se cítil klidnější. Myslel jsem si, že problém je ve mně, ale to se nepotvrdilo", říká Faubel
Faktem je, že: Ze čtyř pilotů, kteří začali sezonu v týmu Aspar v nižších objemových kubaturách, dokončil sezonu pouze Nicolas Terol, zatímco Alberto Moncayo, už jmenovaný Hector Faubel a také ex-mistr světa Toni Elias své působení u Jorgeho Martineze předčasně ukončili: "Největším problémem byl telekomunikační šum v týmu. Za 11 roků, co závodím, se mně to ještě nestalo. Ztratil jsem úplně radost ze závodění", vysvětluje Faubel, který přes rozchod s týmovým majitelem Jorge Martinezem s ním stále udržuje dobré kontakty.

Španěl by chtěl nyní závodit v superbikovém mistrovství světa, neboť je názoru, že v něm stále ještě převažují jezdecké kvality nad motocyklovou technikou.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist