První nedojetý závod

Tým MOTO FGR má za sebou třetí závod v jeho první sezóně mistrovství světa. Bohužel i tentokráte bez bodového přídělu.

Do španělského Estorilu tým odjížděl s obavami, protože tato trať je Jasperova nejméně oblíbená a každý rok tu měl těžký pád. Toto pravidlo se potvrdilo i tento víkend, když v prvním pátečním volném tréninku měl nepříjemný pád, který ovlivnil celý závodní víkend. I přesto, že i v dalších dvou trénincích zrychloval, stále to nestačilo na lepší umístění než ve druhé třetině startovního pole. Příčinou byl bezesporu i přílišný respekt z této trati.

Sobotní kvalifikace však nevyšla vůbec. Motocykl měl rezervy ve špatně nastavené elektronice a Jasper se nebyl schopen posunout výsledkovou listinou výrazněji dopředu, 28. příčka tak byla zklamáním.
Ve warm upu přišlo jen mírné zlepšení.

Start se Jasperovi příliš nevyvedl, ale během tří kol se mu podařilo probojovat až na 19. místo. Bohužel předjíždění jezdců přineslo i ztrátu na skupinku bojující o body. Jasper se snažil probojovat dopředu, ale jeho snaha znamenala při pozdním brzdění do zatáčky pád na přední kolo. Ulomená řadička přinesla konec závodu, i přesto byl však evidentní progres a zlepšení oproti kvalifikaci o 1,7 vteřiny na kolo.

V tomto týdnu vyhodnotíme data, abychom co nejlépe připravili motocykl na čtvrtý závod v Le Mans. Tomu by mělo předcházet brzdění motocyklu s novým výfukem. Body se nám zatím vyhýbají, Francie bude další šancí k reparátu.
Jasper Iwema : „Po velkém pádu v prvním tréninku a problémech s motorovým brzděním byl víkend velmi náročný. Při závodu se však všechny problémy vyřešili a opět jsme byli schopni soupeřit o přednější pozice. Z 28. místa na startu jsem se probojoval až na 19., konec nadějím však přinesl pád. Tvrdě jsme pracovali jako tým a jsem přesvědčen, že jsme získali mnoho užitečných informací pro další závod v Le Mans.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist