Gino Rea byl v Misanu dvaadvacátý

Východočeský tým Montáže Brož Racing startoval do závodu třídy Moto2 Velké ceny San Marina z dvacáté pozice. Jejich jezdec Gino Rea závodil s bolestivým zranění zápěstí, což v úvodu závodu ustál a naopak se posunul blíž bodovaným pozicím. Cílem nakonec projel dvaadvacátý.

Gino Rea odstartoval s motocyklem FTR velmi dobře, což se projevilo posunutím na průběžnou 17. pozici. Nicméně v souboji početné skupiny udělal na konci cílové rovinky drobnou jezdeckou chybu, po které se dostal mimo dráhu.

Britský jezdec Gino Rea víkend Velké ceny San Marina komentoval slovy: „Byl to pro mne těžký víkend. Do závodu jsem měl dobrý start, po kterém jsem si polepšil na sedmnáctou pozici. Bojoval jsem ve skupině, ale dal jsem tam falešný neutrál a vyjel jsem v první zatáčce ven. Vrátil jsem se na dvacátém třetím místě a pak jsem ve zlomené ruce rychle ztrácel sílu.“

„Vše jsem vynahrazoval levou rukou a roztrhal jsem si při tom pokožku na dlani. Do cíle jsem nakonec dojel dvaadvacátý. Nyní se těším na zahojení zraněné ruky a na návrat k závodění v Aragonu. Děkuji všem v týmu za jejich tvrdou práci."
„Dnešní den byl pro nás těžký,“ uvedl k závodu v Misanu manažer a majitel týmu Jiří Brož. „Přestože tým odvedl skvělou práci a motocykl na závod dobře připravil, tak Gina i nadále limitovalo jeho zranění ruky z předchozího závodu. Od poloviny závodu bylo vidět, že bolest neumožní Ginovi zajíždět dobré časy. Soustředil se pouze na dojetí do cíle. Závod nakonec dokončil na dvaadvacátém místě, což je vzhledem k jeho zranění dobrý výsledek. Děkuji týmu za tvrdou práci a všem partnerům za podporu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist