Joe Roberts bude v Německu závodit. Jen týden od operace klíční kosti

Joe Roberts si v Assenu zlomil klíční kost. Kdo by však očekával, že průběžně třetí muž šampionátu Moto2 vzdá závod v Německu, mýlil by se. Američan na Sachsenring odcestoval a ve čtvrtek byl lékařem uznán způsobilým pro víkendové klání.

Stejně jako pro českého závodníka Filipa Salače skončila i pro Joea Robertse Grand Prix v Assenu předčasně. V pátek si zlomil při pádu pravou klíční kost. Ještě v ten den podstoupil v Nizozemsku operaci a v neděli dokonce žádal o vpuštění do závodu. To mu lékaři zakázali. Jak je uvedeno v pravidlech šampionátu, pokud zákrok vyžaduje anestezii, nemůže jezdec dalších osmačtyřicet hodin vyjet na trať.

Na Sachsenringu už ale uvidí diváci Robertse zpět na dráze. Potvrdil to jak jeho team OnlyFans American Racing, tak skrze sociální sítě i sám závodník.

Do sedla motocyklu chce tak brzy po zranění nasednout zřejmě i z toho důvodu, že je momentálně na třetím místě v celkovém hodnocení šampionátu. Na prvního Sergia Garciu ztrácí jen třiadvacet bodů.

Robertse zřejmě v příštím roce uvidíme v MotoGP. Jeho manažer John Hopkins potvrdil, že se o něj zajímá hned několik týmů.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist