Premiéra s Red Bull KTM Ajo vyšla Japonci na výbornou, Nagashima slaví vítězství

Úvodní podnik mistrovství světa silničních motocyklů v Kataru zná vítěze třídy Moto2, kterým se po startu ze čtrnácté pozice stal japonský závodník Tetsuta Nagashima. Japonec jel poprvé v barvách týmu Red Bull KTM Ajo a hned na první dobrou vyhrál svůj první závod Grand Prix. Přesně před deseti lety vyhrál v roce 2010 závod Moto2 Shoya Tomizawa, jemuž Nagashima své vítězství v Kataru věnoval.

Japonec Tetsuta Nagashima má za sebou skvělý vstup do sezony. Do závodu sice startoval až čtrnáctý, ale už v jeho polovině jel osmý a tři kola před cílem převzal vedení. Nakonec projel cílem s náskokem 1,3 sekundy na druhého Itala Baldassarriho. Nagashima tak vyhrál svoji první Grand Prix kariéry a navíc v okamžiku, kdy jel první závod s novým týmem Red Bull KTM Ajo.

„Stále tomu nemůžu uvěřit, je to jako sen,“ komentoval pocity štěstí krátce po závodě Tetsuta Nagashima. „Chtěl bych poděkovat svému týmu, který vě mně od první chvíle věřil a všichni dělali na maximum, abych zajel co nejlépe. Jsem nesmírně šťastný, protože je to moje první vítězství v Moto2.“

„Od prvního tréninku jsme pracovali s ohledem na závod a to se nám vyplatilo. Byl to perfektní víkend,“ dodal závěrem Nagashima, který byl dobrým kamarádem Tomizawy. Ten po svém katarském triumfu v roce 2010 zemřel o pár měsíců později na následky zranění během závodu Velké ceny San Marina v Misanu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist