Rodriguez byl vyhozen

Španělský jezdec Angel Rodriguez je v poslední době více známý svými drogovými skandály než výkony. Ty totiž nejsou vůbec dobré a tak po Silverstone byl poslán týmem Desguaces La Torre SAG "na ulici".

Tým Desguaces La Torre SAG a Angel Rodriguez ukončili po GP Velké Británie svou vzájemnou spolupráci. 27-letý pilot totiž jednoznačně nesplnil očekávání svého týmu a v doposavadních odjetých závodech letošní sezóny nedojel lépe než 20. (Katar, Jerez a Katalánsko). K lepším výsledkům nepomohla ani změna šasí, když od GP Le Mans vyměnil Rodriguez dosavadní britské FTR za italskou Bimotu...

Tým se proto rozhodl poohlédnout se po jiném jezdci: "Když jsme tento projekt s "Rodrim" začali, tak jsme určitě nemysleli na to, že to někdy takto skončí", vysvětluje týmový manažér Eduardo Perales.
Problémem nejsou vzájemné mezilidské vztahy, nýbrž pouze špatná výkonnost jmenovaného jezdce: "Ukázalo se, že pouze okamžitý rozchod může oběma stranám pomoci. Myslím si, že "Rodri" má velký potenciál a že ho brzy zase uvidíme na trati v jiném týmu", doplnil Perales.

Faktem ale je, že tento velký španělský talent jezdil pravidelně šampionát Grand Prix v létech 2002 - 2006 v kubatuře stopětadvacítek, aby při jedné pozávodní dopingové kontrole byly u něho v krvi nalezeny stopy drogy a byl tak dlouhodobě suspendován. Po ukončení trestu závodil v šampionátu CEV a letos tedy dostal znovu šanci závodit v Grand Prix, ovšem výsledkově toho nevyužil.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist