Těsně před Motegi

Japonská Grand Prix bude mít v nižších objemových kubaturách některé novinky ve startovní listině. Více v následujících řádcích.

Moto2

Mistr světa Moto2 Toni Elias nahradí při posledních 4 závodech Grand Prix v týmu Italtrans Racing Claudia Cortiho a v minulých dnech testoval motocykl KALEX Moto2 na okruhu "Circuit d’Alcarras" ve Španělsku. 
Zajímavé ale je, že Elias nepojede za tento tým v příští sezoně, neboť Italtrans už oznámil složení svého týmu na rok 2012: Julian Simon a Takaaki Nakagami.

          

V týmu SAG (Stop And Go) pojede místo Marca Colandrey, oficiálně má problémy s fyzičkou,  v sedle motocyklu FTR Moto M211 teprve 16-letý Japonec (17-té narozeniny oslaví 29. října) Kohta Nozane, který jezdí seriál All Japan Road Race Championship.

Kohta Nozane startuje za “Webike Team Norick Yamaha”, pod vedením Mitsua Abeho, otce legendárního japonského pilota Norifumiho “Noricka” Abeho.

Curyšan Randy Krummenacher je stále zraněný a do sedla závodního motocyklu se vrátí až koncem října při Grand Prix Austrálie na okruhu Phillip-Island. «Krummi» havaroval při kvalifikaci v Misanu a v týmu Kalex Grand Prix Team Switzerland ho stejně jako v Aragónu nahradí 16-letý Jesco Raffin.

Moto3

Pouze dvě divoké karty mohou být dle pravidel uděleny pro kubatury Moto2 a Moto3. V Motegi pojede jednu z nich Hyuga Watanabe, ročník ’94´, dřívější protagonista "Daijiro Cupu” a nyní jezdec španělského šampionátu CEV v týmu Larresport s motocyklem Honda NSF250R.

V Motegi ovšem pojede Hyuga Watanabe motocykl Honda NSF250R týmu "Team 7C" pod sponzorem "HARC a Project µ".
Druhou divokou kartu v barvách týmu "18 Garage Racing" dostal a s motocyklem Honda NSF250R pojede Yudai Kamei.
A tak jen připomínáme, že v českém týmu FGR Moto pojede od Motegi španělský jezdec Josep Rodriguez, který bude mít startovní číslo "28" a to místo nizozemského pilota Jaspera Iwemy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist