V Schleizer Dreieck zajel nejrychleji Fritz, Halbich odstartuje devátý

Pátý podnik mezinárodního mistrovství Německa je tento víkend v Schleizer Dreieck. Pátek patřil v případě třídy Superbike/Superstock 1000 volným tréninkům, sobota byla dnem kvalifikací, které rozhodly o pozicích na startu prvního závodu. Pole position získal jezdec Yamahy Marvin Fritz, český závodník Jan Halbich odstartuje devátý.

První trénink vyhrál časem 1'39,133 sekundy Bastien Mackels (Wilbers-BMW-Racing), ve druhém už výrazně zrychlil Danny de Boer (SWPN Racing), který nastavil čas 1'26,704 sekundy. V pátek byl nakonec nejrychlejší Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Langenscheidt), když ve třetím tréninku zajel čas 1'25,859 sekundy. Druhý Marc Moser (Triple-M Racing) byl o necelé tři desetiny pomalejší, třetí Mathieu Gines (Van Zon-Remeha-BMW) ztratil čtyři desetiny.

Český závodník Jan Halbich (Holzhauer Racing Promotion) přijel do Schleizer Dreieck po výborném výkonu v Belgii, kde obsadil druhé místo a rád by na tento výkon navázal. V pátek byl v prvním tréninku s časem 1'40,969 sekundy pátý nejrychlejší, ale ztráta představovala 1,8 sekundy. Ve druhém tréninku zrychlil na 1'27,407 sekundy, což znamenalo sedmé místo, ale ztráta na prvního už představovala sedm desetin. Třetí trénink byl nejrychlejší, protože to Halbich nastavil čtvrtý čas 1'26,374 sekundy a na prvního Fritze ztratil půl sekundy.

V sobotní první kvalifikaci navázal na závěr pátečního programu Marvin Fritz, protože byl s časem 1'25,060 sekundy nejrychlejší. Pouze jedenáct tisícin ztratil druhý v pořadí Mathieu Gines, třetí Florian Alt (Team Yamaha MGM) už ztrácel osm desetin. Jan Halbich zajel v první kvalifikaci až jedenáctý čas 1'26,546 sekundy, což představovalo ztrátu jedné a půl sekundy na prvního. Také ve druhé kvalifikaci byl nejrychlejší Marvin Fritz, který se společně s Mathieu Ginesem dostal pod minutu a pětadvacet sekund. Jan Halbich zajel 1'25,949 sekundy, byl šestý a měl jisté Superpole.

Odpolední superpole vyhrál časem 1'25,094 sekundy Marvin Fritz, který jen navázal na předchozí dvě kvalifikace. Jako druhý odstartuje do prvního závodu jezdec BMW Mathieu Gines, třetí Florian Alt. Čech Jan Halbich měl ambice bojovat o první řadu na startu, ale technické potíže s pohonnou jednotkou mu neumožnily zajet lépe než devátý čas 1'27,033 sekundy, což je start z třetí řady.

Dnem závodu Superbike/Superstock 1000 je neděle 31.července 2016. První závod startuje v 11:10 hodin, druhé klání má termín startu ve 14:45 hodin. Oba závody jsou vypsány na osmnáct kol. Časomíra - ZDE

Superbike IDM – Superpole:
Sobota, 30.července 2016

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist