Závody IDM v Schleizer Dreieck ovládl Mikhalchik, Smits a Svendsen

Vítězem obou víkendových závodů IDM Superbike v Schleizer Dreieck byl Ilya Mikhalchik (Champion Alpha Van Zon), jenž zároveň převzal roli lídra průběžného hodnocení šampionátu. V závodech IDM Supersport slavil vítězství Twan Smits (Team Apreco) a zlatý double si na konto připsal také jezdec třídy IDM Supersport 300 Oliver Svendsen (Freudenberg KTM-PALIGO Racing). Pátý podnik sezony je na programu 16. až 18.srpna v Assenu.

IDM Superbike

Pořadí na pódiu obou závodů IDM Superbike v Schleizer Dreieck bylo naprosto stejné. První místo a plný počet bodů získal Ilya Mikhalchik (Champion Alpha Van Zon), který se díky tomu dostal do vedení šampionátu. Druhé místo obsadil hostující jezdec Markus Reiterberger (Masteroil by MRP), který v závodech nebodoval, a třetí skončil Florian Alt (Holzhauer Racing Promotion), který přišel o pozici lídra a ztrácí teď na vedení osm bodů. V závodech chyběl Oliver König (Hertrampf Racing Ducati), který má zdravotní problémy a měl by nastoupit do pátého podniku IDM v Assenu.

IDM Supersport

První závod byl hodně divoký, když v desátém kole oba vedoucí jezdci Twan Smits (Team Apreco) a Andreas Kofler (Yamalube Motorsport Kofler) spadli a po nich také Daniel Blin (AF Racing Team) a Luca Göttlicher (Triumph Germany Supersport Racing). Nejdřív vyvěsili žluté vlajky, po pádu dalších závodníků na olejové skvrně vyvěsili červené a závod zastavili. Výsledné pořadí bylo určeno na základě předchozího kola s tím, že všichni musí být do pěti minut v boxech i se svým strojem. Z vedoucí skupiny se to nepovedlo jen jedinému Andreasi Koflerovi. Všichni ostatní dostali polovinu bodů. Vítězem závodu byl klasifikován Twan Smits, druhý skončil Lennox Lehmann (Yamalube Motorsport Kofler) a třetí Dirk Geiger (MCA Racing). Z českých závodníků zajel výborně šestý Filip Feigl (Genius Racing Team).

Ve druhém závodě slavil vítězství Twan Smits (Team Apreco), který rozdílem téměř šesti sekund porazil druhého v pořadí Lennoxe Lehmanna (Yamalube Motorsport Kofler) a Andrease Koflera (Yamalube Motorsport Kofler). Rakušan Kofler má na kontě celkem 142 bodů a vede šampionát pohodlným náskokem 31,5 bodu. Čech Filip Feigl (Genius Racing Team) skončil jedenáctý a znovu to měl s pěti body, takže je nyní v šampionátu sedmý. Český jezdec Štěpán Zuda, vítěz úvodního závodu sezony IDM na Sachsenringu nezávodil, jelikož mělo dojít k rozchodu s jeho týmem.

IDM Supersport 300

Dánský jezdec Oliver Svendsen (Freudenberg KTM-PALIGO Racing) vyhrál v prvním závodě IDM Supersport 300 na Schleizer Dreieck po napínavém souboji tří jezdců. Na druhé pozici skončil Ruben Bijmann (Freudenberg KTM-PALIGO Racing) a třetí byl Philipp Tonn (Freudenberg KTM-PALIGO Racing). Mezi prvním a druhým jezdcem v cíli byl rozdíl 0,065 sekundy, prvního a třetího v cíli dělilo jen 0,133 sekundy.

Druhý závod předčasně ukončili kvůli oleji na trati a pádu jezdců. Nedělní klání bylo rovněž bitvou jezdců v oranžových barvách, když na prvních třech místech jela trojice Oliver Svendsen (Freudenberg KTM-PALIGO Racing), Ruben Bijmann (Freudenberg KTM-PALIGO Racing) a Philipp Tonn (Freudenberg KTM-PALIGO Racing). Úspěšně se této trojice držel Dylan Czarkowski (Racing DC), který v závěru trojici atakoval v souboji o umístění na pódiu. Jenže pak došlo k pádu Němce Korbiniana Brandla (RBR Racing), který z místa pádu sice odjel, ale zůstala tam po něm olejová skvrna, na níž v posledním kole havarovali Ruben Bijman, Philipp Tonn a Dylan Czarkowski. Závod byl zastaven červenými vlajkami a jeho vítězem se stal Oliver Svendsen, který je s náskokem 43 bodů lídrem průběžného hodnocení. Nizozemec Ruben Bijman dokázal po pádu dojet do cíle a byl klasifikován jako druhý. Třetí místo obsadil Fabio Sarrasino (Freudenberg KTM-PALIGO Racing).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist