Finále FIM MiniGP bude ve Valencii s českou účastí

Světové finále FIM MiniGP je i letos těsně před posledním závodem sezony MS silničních motocyklů ve španělské Valencii. Podobně jak loni má i letos Česká republika své zastoupení a to v podobě Romana Durdise. Loni reprezentoval české barvy Tadeáš Benáček, který byl v závodě osmý.

Jedenáctiletý Roman Durdis získával zkušenosti v jezdecké škole Lukáše Peška, v jehož týmu působí. Závodil v republikovém šampionátu, kde získal titul a letos byl šestý v italské sérii CIV Junior. V rámci série Alpe Adria absolvoval FIM MiniGP odkud se z první pozice kvalifikoval do světového finále ve Valencii. Finále ve Valencii je v termínu 1. až 3.listopadu 2022.

Do finále v roce 2022 jsou pozváni dva nejlepší jezdci z každé série, jelikož se spojuje stále více soutěží. V zájmu transparentnosti a spravedlnosti proběhl letošní výběr motocyklů opět prostřednictvím loterie. Vzhledem k tomu, že každý jezdec dostane motorku až v místě závodu, stejně jako řadu dalšího důležitého technického a jezdeckého vybavení, které bude moci používat, zajišťuje losování rovné podmínky pro všechny.

Jezdec náhodně vybraný z první misky byl přiřazen ke stejně náhodně vybranému podvozku a motoru z druhé misky, čímž byla zajištěna maximální transparentnost a rovnost pro všechny. Tovární jezdci Suzuki MotoGP Joan Mir a Alex Rins představili každého vybraného jezdce a motocykl ještě předtím, než byl umístěn na tabuli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist