„Je možné, že se MotoGP do Brna vrátí,“ uvedl Carmelo Ezpeleta

V posledních dnech se čím dál častěji hovoří o možném návratu MotoGP do Brna. Spekulace nyní posílil sám Carmelo Ezpeleta, který se nechal slyšet, že návrat šampionátu do moravské metropole není zcela nemožný. Poznamenal však, že důležitá bude oprava nejen asfaltu, ale také odtokových ploch.

„Jsme v kontaktu s odpovědnými osobami. Je ale potřeba udělat na okruhu mnoho práce,“ uvedl Carmelo Ezpeleta na Sachsenringu pro webový magazín Speedweek. Dodal, že majitelé mají k dispozici seznam požadovaných oprav. „Kromě asfaltu jde i o únikové zóny,“ přiblížil CEO Dorny.

Pokud by se na okruh měl šampionát vrátit, nejdříve se tak zřejmě stane v roce 2026. „Pro příští rok to asi bude těžké,“ řekl Ezpeleta. Záviset bude především na tom, zda Masarykův okruh zvládne splnit podmínky pořadatele mistrovství světa. Otazník by jistě visel i nad zalistovacím poplatkem.

O možném návratu MotoGP do Brna začala zahraniční média spekulovat už před GP na Sachsenringu, a to v souvislosti se závodem v Kazachstánu, který bude podle všeho zrušený. „O záměru konat na Masarykově okruhu Grand Prix nejsme informování,“ uvedl tiskový mluvčí Automotodromu Brno pro motorkari.cz.

Pokud dojde ke zrušení GP v Kazachstánu, půjde už o třetí závod letošní sezóny, který vypadne z kalendáře. Již dříve byly zrušeny Velké ceny v Argentině a v Indii a je otázkou, zda se do kalendáře v příštích letech vrátí. Dorna tak jistě bude hledat okruhy, na nichž by se potenciálně mohlo závodit.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist