"Svatba" Rossiho s Yamahou bude oznámena v polovině srpna

Jak píše dnešní "La Gazzetta dello Sport", oznámení o návratu Valentina Rossiho k Yamaze se očekává ve středu 15. srpna v 9:00 při Grand Prix v Indianapolis.

Podle Maurizia Bruscoliniho v dnešním sportovním deníku "La Gazzetta dello Sport"  bude ve středu 15. srpna v 9:00 při Grand Prix v Indianapolis oznámen návrat Valentina Rossiho k továrnímu týmu Yamaha.

Datum oznámení není rozhodně vybráno náhodně, neboť: Přesně před dvěma roky, tedy 15. srpna 2010, byla světu oznámena veřejně "svatba století" mezi Valentinem Rossim a Ducati.
V časných ranních hodinách pak budou zveřejněny v tiskové zprávě Ducati důvody rozvodu mezi oběma stranami, a vzápětí bude vydána i tisková zpráva Yamahy.

Stručně řečeno, budoucí závodění mezi Rossim a Yamahou se v posledních dnech hodně urychlilo...!

Podle Maurizia Bruscoliniho z "La Gazzetta dello Sport" se dají očekávat diplomatické problémy mezi Ducati a Yamahou, hlavně co se týká prvních testů Valentina Rossiho s motocyklem Yamaha YZR M1 1000 ccm 13. a 14. listopadu po finále letošní sezóny Grand Prix ve Valencii.
Velmi zajímavé bude jistě, zda s Rossim odejde k Yamaze i Australan Jeremy Burgess, a zda se v nějaké roli objeví v Rossiho týmu Masao Furusawa, tedy "technický otec" motocyklu Yamaha M1, který i po odchodu Rossiho k Ducati nepřestal být jeho velkým obdivovatelem.

Japonec Furusawa je v současné době v "poklidném" důchodu, ale stačí si vzpomenout na kombinaci Rossi/Yamaha, která byla řadu let v MotoGP neporazitelná, a který odmítl nabídku Preziosiho z Ducati ke spolupráci, a to z důvodu etiky. Vzpomeňme si jen na obrovskou kritiku, která se snesla na hlavu dalšího Japonce Iody, když odešel od Yamahy ke Kawasaki.

Proto se dá celkem logicky uvažovat, že Rossiho rozhodnutí: pryč od Ducati a příchod k Yamaze, se tím jen urychlilo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist