250 ccm: Abaja do závodu z druhé řady

Skvělou kvalifikaci má dnes za sebou brněnský jezdec českého týmu Cardion AB Motoracing Karel Abraham.

Do zítřejšího závodu vyrazí 19-ti letý brněnský jezdec Karel Abraham ze 7. pozice (druhé řady na startovním roštu), což je jeho nejlepší umístění v kvalifikaci na suchu (lepší byl Abaja jen na Sachsenringu - 5. místo a že je Karel "vodník", to vědí už všichni jeho soupeři). 

Celá dnešní kvalifikace v podání Abaji byla skvělá, pohyboval se v ní třeba na 2. místě, potom na 3., a v její polovině, kdy vedl Simoncelli časem 1.36.799 před Debonem (+0.434), Wilairotem (+0.465), byl Abaja stále ještě v 1. řadě, jako čtvrtý (+0.472).


V samotném závěru ho ještě nakonec tři soupeři přeskočili, ale 7. pozice na gridu je skvělým začátkem pro zítřejší závod. 

A jak viděl dnešní kvalifikaci samotný Abaja: „Z výkonu mám radost, bylo to dnes super. Cítil jsem se ve velké pohodě a časy kolem 1:37 jsem zajížděl většinou sám. Podařilo se nám velice dobře nastavit podvozek motocyklu. Proti pátku jsme vpředu vyměnili pružinu a přitvrdili. Dokázali jsme postupně vylepšit i zadní nastavení. Na dnešní kvalifikaci to bylo dobré, ale nyní mám obavu z toho, jak nám v závodě vydrží zadní pneumatika. Po osmi kolech už začala klouzat a po čtrnácti jsem raději zajel do boxu a na poslední minuty jsem nasadil novou. Čekal jsem, že pak ještě zrychlím. Věřil jsem, že mám na to, dostat se pod hranici 1:37, ale na trati mě přibrzdili soupeři, takže to nakonec nevyšlo. Přesto start z druhé řady je výborný, ale ještě se musíme podívat na to, co se zadní pneumatikou, abych neskončil v polovině závodu.“ 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist