Aleix Espargaro na Sachsenringu nebude pokračovat, trápí ho zlomenina z Assenu

Aleix Espargaro se rozhodl ve Velké ceně Německa nepokračovat. Trápí ho zlomenina záprstní kůstky na malíčku pravé ruky. Do prvního volného tréninku sice nastoupil, ještě před jeho koncem však odstoupil.

Zkusil to, bolest však byla příliš velká. Aleixe Espargara už tento víkend fanoušci MotoGP na trati neuvidí. Po těžkém pádu v Assenu se rozhodl na Sachsenring odcestovat a vyzkoušet, co mu zlomený malíček dovolí. Poté, co nemohl jet přes bolest v prvním volném tréninku dál, rozhodl se z německé Grand Prix odstoupit.

„Rozhodl jsem se až na poslední chvíli, že to zkusím. Lékaři mi sice říkali, že nebudu schopný jet, protože zranění je velké, i přesto jsem se o to chtěl alespoň pokusit, nechtěl jsem jen tak zůstat sedět doma. Dal jsem do toho všechno, ale bohužel je pro mě momentálně nemožné závodit. Pokaždé, když jsem vjel do pravé zatáčky, jsem nemohl kontrolovat plyn. Bylo to nebezpečné jak pro mě, tak i pro ostatní,“ uvedl Espargaro pro web MotoGP.

Aprilia bude zřejmě pokračovat bez náhrady, pouze s Maverickem Viñalesem. Její testovací jezdec Lorenzo Savadori totiž v Assenu rovněž havaroval, zlomil si obratel a odnesl si i další pohmožděniny.

Po závodu na Sachsenringu čeká jezdce měsíční letní pauza. Po ní vyrazí do Velké Británie, kdy se od 2. do 4. srpna pojede na okruhu v Silverstone.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist