Aspar v roce 2013 i nadále s de Punietem a Espargarem

Tým Aspar je s piloty Randy de Punietem a Aleixem Espargarem nejúspěšnějším týmem CRT v MotoGP. Pro majitele týmu Jorge Martineze není proto žádný důvod něco na této úspěšné sestavě měnit.

V podstatě úplně skoro stejný bodový stav mají na svém kontě De Puniet (F/53 b.) a Espargaro (E/51 b.), což znamená v celkovém pořadí MS pozice 12. a 13. Třetí nejlepší pilot CR Yonny Hernandez (COL/BQR) - celkem 28 bodů v tabulce - je tedy se ztrátou 25 bodů až na 15. místě.

A se svými biky ART (Aprilia Racing Technology) zlobí oba jezdci týmu Aspar dokonce i své závodní kolegy na čistokrevných prototypech.

Pro majitele týmu Jorge Martinez tedy vůbec žádný důvod, aby na úspěšném složení stáje něco měnit, tedy jak s jezdci, tak s motocykly Aprilia, takže vše zůstává na rok 2013 při starém. 
"Aleix byl na začátku sezony o něco za Randym, ovšem tvrdou prací se dostal na vysoké niveau. Ohromně se zlepšil a my jsme s ním velmi spokojeni. Věříme v jeho potenciál a myslíme si, že je schopen se v budoucnu ještě zlepšit.", odůvodnil Aspar prodloužení smlouvy se Španělem.

"Randy jede celou sezonu hodně dobře. Díky němu je náš tým měřítkem nové kubatury. Své schopnosti z MotoGP a z jiných kubatur, kde závodil, dokázal plně uplatnit v nové kubatuře. Doufám, že s těmito dvěma piloty se podaří našemu týmu udělat další krok dopředu." řekl o zkušeném Francouzovi Jorge Martinez.
I když De Puniet by se nejraději vrátil nazpět a sedlal nějaký čistokrevný prototypový motocykl, tak se raději drží hesla "lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše": "Jsem šťastný, že mohu pokračovat v tomto týmu. Ačkoliv sezona ještě neskončila, tak doposud probíhala velmi pozitivně. Takže moje nejlepší možnost je, zůstat!", okomentoval 30-letý jezdec prodloužení své smlouvy a dodal: "Mám k týmu ten nejlepší vztah, a doufám, že v roce 2013 budeme stejně konkurence schopní, jako jsme byli letos. Byla by to velmi dobrá příprava na rok 2014, kdy vejdou v platnost některá nová pravidla závodění v MotoGP".
"Když jsem v roce 2012 podepsal u Aspara, tak bylo ještě hodně otazníků, neboť projekt CR byl úplně nový. Samozřejmě, že jsem věděl, že tým má k dispozici nejlepší možný materiál a také personál. O 14 závodů později mohu potvrdit, že toto moje rozhodnutí bylo absolutně správné. Mnoho jsem se naučil a jak já, tak i Jorge jsme absolutně spokojení. V každém závodě jedu opravdu naplno, abych byl nejlepší mezi CR. Pořád ještě mohu být nejlepším pilotem na motocyklu CR. Po takové skvělé sezoně je proto logické, že budeme společně pokračovat. Stabilitu v týmu si budu prostě užívat", ohlíží se za svým dosavadním působením Aleix Espargaro.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist