Balaton Park zařadí do kalendáře MotoGP™ a WSBK pro rok 2025

Závodní areál nedaleko jezera Balaton v západním Maďarsku provede modernizací okruhu a zázemí, aby mohl v příští sezoně přivítat dva světové šampionáty MotoGP™ a WorldSBK.

Poté, co byl oznámen návrat Brna do kalendáře MotoGP™ 2025, je tady další oznámení ohledně maďarského Balaton Parku. Máme tu společně s Rakouskem a Německem hned čtyři závody MotoGP™, které pořádají ve zhruba stejném letním termínu na závodních okruzích, jenž od sebe dělí necelých 400 kilometrů. Uvidíme, co to udělá s návštěvností. Navíc závody série WorldSBK pořádá český Most a teď nově to bude i Balaton Park. Určitá výhoda může být na straně Mostu, protože fanoušci z Německa to mají o něco blíž, na druhou stranu Rakušané můžou zvolit cestu na východ. To vše ukáže až čas.

Ohledně termínu pořádání Velké ceny Maďarka na Balaton Parku je ve hře datum 22. až 24. srpna 2025. Co se týče superbikového podniku MOTUL FIM Superbike World Championship, tak tam se hovoří o termínu 25. až 27.července 2025.

„Jsme rádi, že můžeme oznámit, že Balaton Park bude v kalendáři MotoGP™ a WorldSBK na rok 2025,“ uvedl Carmelo Ezpeleta, generální ředitel společnosti Dorna Sports. „Okruh se nachází na velkolepém místě a pro fanoušky bude fantastickou destinací, kam se mohou přijet podívat na ten nejzajímavější sport na světě v akci.“

„V současné době probíhají práce na přípravě areálu v rámci jeho historické premiéry v kalendáři světového šampionátu, která přidá další kapitolu do historie maďarských motocyklových závodů Grand Prix, a my se velmi těšíme na návrat na klíčový trh ve střední Evropě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist