Brno jako možná náhrada za Kazachstán? „Nejsme o tom informováni,“ zní z okruhu

Po zrušených závodech v Argentině a v Indii visí otazník také nad Grand Prix v Kazachstánu. Paddockem se již několik dní šíří spekulace, že i víkend na okruhu Sokol je v ohrožení a Dorna má dle všeho hledat alternativu. V zahraničních médiích padla mezi možnými variantami i brněnská trať.

Grand Prix v Kazachstánu bude nejspíše zrušena, informovala zahraniční média před závodem v Německu. Jako nejpravděpodobnější náhrada se jevil Katar, ani s ním už ale údajně Dorna nepočítá a hledá další alternativy. Mezi možnými okruhy, kde by se Velká cena mohla jet, padl také brněnský automotodrom.

O záměru konat na Masarykově okruhu Grand Prix nejsme informováni,“ uvedl pro motorkari.cz mluvčí okruhu Petr Boháč a utnul tak veškeré spekulace. „V tuto chvíli se plně soustředíme na zajištění aktuální závodní sezony, kdy například už tento víkend přivítáme historickou akci Brno Grand Prix Revival, která je svým charakterem výjimečná,“ doplnil.

Šampionát MotoGP se naposled do Brna podíval v roce 2020, kdy se kvůli koronaviru závodilo bez diváků. Jezdci si tentokrát stěžovali na povrch trati. Pro uskutečnění následujícího ročníku Dorna požadovala kompletní opravu dráhy, k níž nedošlo a následující ročník se neuskutečnil. Pokud by se mělo Mistrovství světa silničních motocyklů do Brna někdy vrátit, pak jedině právě po opravě trati.

Otazník nad náhradou za Kazachstán tak stále visí. Pravděpodobná se jeví také varianta úplného zrušení závodu. Už týden po jeho termínu se totiž má celý cirkus MotoGP přesunout do Indonésie. Logisticky by tak bylo velmi obtížné přemístit během několika dní veškeré zázemí z Evropy do Asie. Kalendář tak zřejmě letos přijde o v pořadí třetí závod sezóny – zrušeny už byly ty v Argentině a Indii.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist